Report ze zápasu OLO vs. SPA (2:5)

HC Olomouc

logo

2:5

(0:1, 0:1, 2:3)

logo

HC Sparta Praha

Utkání začalo spíše opatrně a oba brankáři si připsali první zákroky teprve ve třetí minutě. Jak Konrád, tak Aittokallio, si ale střelce pohlídali. Následně se Pražanům naskytla početní výhoda, souvislejší tlak si ale vytvořili až v jejím závěru. Přesilovka však hosty nabudila a těm se podařilo Kohouty zavřít v jejich obranném pásmu.

První větší šanci si ale připsali domácí, Holec ani Strapáč ale se svou střelou bez přípravy neuspěli. Trest přišel ve třinácté minutě, když Lukáš Klimek ujel do přečíslení dvou proti jednomu a střelou nad Konrádovo pravé rameno otevřel skóre utkání. O odpověď se mohl postarat Eberle, ale také s jeho střelou z první si Aittokallio poradil. Na druhé straně mohl zvýšit opět z přečíslení Říčka, ale před prázdnou bránou promáchl.

Ve druhé třetině se Kohouti začali více tlačit do útoku, ale Sparta aktivně napadala a rozehrávku jim komplikovala. Šance si tak připravovali spíše Pražané. Forman, který se dostal ke střele před brankou, ještě neuspěl, ale z podobné pozice se poté trefil dorážející Robert Říčka a hosté svému soupeři odskočili už o dvě branky.

Kohouti poté opět přidali na útočné snaze, ale Strapáč v přečíslení dvou proti jednomu neuspěl. Na druhé straně z dorážky zahrozili Vrána a Kudrna, ale ani oni se gólově neprosadili. Poté si vyzkoušeli přesilovou hru také domácí, ale gólu se nedočkali a po druhé části tak prohrávali 0:2.

Na začátku poslední části se s brankami roztrhl pytel. Nejprve Tomáš Houdek střelou od modré čáry využil přesilovou hru, o čtyři minuty později odpověděl z přečíslení Petr Vrána a jen o devatenáct vteřin později vrátil domácím naději Petr Strapáč, poté co se k němu odrazila střela Buriana.

Také tentokrát ale Sparta dokázala odpovědět, konkrétně Jan Piskáček, jenž zůstal opomenutý mezi kruhy a přesnou střelou zvýšil na 2:4. Strapáč jen o chvíli později mohl vrátit domácí zpátky do hry, ale zamířil nepřesně a další branky se tak Hanáci nedočkali. Naopak, v 55. minutě ujeli Sparťané do dalšího přečíslení dvou proti jednomu a Richard Jarůšek poslal puk do olomoucké sítě popáté.

Kohouti tak vyšli z posledního utkání roku bodově naprázdno.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „Dostali jsme lekci z produktivity. Myslím, že jsme si za celý zápas vytvořili dostatek střeleckých a možná i brankových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Na druhou stranu musím říct, že jsme sparťany pustili do několika přečíslení, což se nevyplatilo. Protiútoky, které měli, zakončili, a to bylo rozhodující pro vývoj celého utkání. Chybělo nám pět elitních obránců a také dva důležití útočníci, ale s tím se zkrátka musíme popasovat. Vymlouvat se na to určitě nebudeme.“