Report ze zápasu OLO vs. KOM (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4

(2:0, 1:1, 0:3)

logo

HC Kometa Brno

Už v sedmé minutě měli blízko k první brance hosté, když se po závaru před Hasalou snažili dostat puk mezi tři tyče. Olomoucký brankář ale kotouč za svá záda nepustil. O chvíli později se ale na trestnou poroučeli hned dva z hostů a Hanáci nabídnutou přesilovou hrou nepohrdli, když se až za Holatu trefil Matěj Kořenek, a poslal tak Olomouc do vedení.

Urostlý Handl pak prosprintoval přes půl hřiště a hledal skulinku ve výstroji hostujícího gólmana, nakonec ale trefil jen jeho výstroj. Téměř čtyři minuty od první branky se Kohouti radovali z gólu znovu, když je do dvojnásobného náskoku poslal Petr Bahounek. V šestnácté minutě se před Holatu prohnal Štefka a zkusil to z kruhu, vyraženou střelu pak už neměl před odkrytou bránou kdo dorážet.

Ještě na konci první třetiny se mohlo skóre zápasu měnit hned dvakrát. Nejprve vyvezl puk před olomouckou branku Gajarský, z pravé strany ale trefil jen připraveného Hasalu. Odražený puk pak na druhé straně dorážel Kavický, po jeho střele se ale kotouč odrazil vysoko do vzduchu a olomoucký brankář raději schoval puk do lapačky. Nadvakrát to pak před brněnským brankářem zkoušel Kalač, na Holatu ale vyzrát nedokázal.

Už na začátku druhé třetiny však Hanáci vedli o tři branky, když se střelou z levého kruhu a nad rameno Holaty prezentoval Matúš Hlaváč. O chvíli později dostal dobrou přihrávku na kruh aktivní Paťava a hned střílel, našel ale jen připravenou lapačku Holaty.

V polovině utkání se o slovo poprvé přihlásilo Brno a Radek Kučeřík připravil Hasalu o možnost dalšího čistého konta. I v závěru prostředního dějství nebylo o velké šance nouze. Nejprve si horké chvilky připravil sám Holata, když vyjel rozehrávat a nevšiml si najíždějícího Krátkého. Olomoucká devatenáctka ale puk do odkryté branky dostat nedokázala. Na druhé straně pak domácím pláchl Gajarský a jeho nepříjemnou střelu musel Hasala likvidovat nadvakrát.

Třetí třetina začala v pořádně rychlém tempu a už po pár vteřinách se z dalšího gólu radovali hosté. Kometa se na chvíli usadila před Hasalou a po pár přihrávkách snížil stav na rozdíl jediné branky Karel Plášek. Netrvalo dlouho a po střele Karla Pláška bylo srovnáno. Aktivní útočník si tak připsal už dvě branky v utkání.

Ve čtyřicáté osmé minutě se Jihomoravané už radovali z další branky, ta ale uznána být nemohla, padla totiž až po odpískání. Jen o pár vteřin později však Brno své zaváhání napravilo a po gólu Marka Minárika otočilo vývoj utkání. Další gól pak mohla přidat dvojice Meluzin – Popelka, druhý jmenovaný ale těsně před brankou promáchl.

Na druhé straně znovu zahrozil Kalač, který ještě hledal najíždějícího Paťavu, přihrávku ale nakonec zblokoval vracející se obránce Komety. Olomouc pak sáhla ke hře bez brankáře a pár vteřin před koncem utkání se radovala z vyrovnávací branky, rozhodčí ji ale uznat nemohli pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Tři body si tak zpět do Brna odvezla Kometa.