Report ze zápasu OLO vs. SAL (4:5)

HC Olomouc

logo

4:5p

(3:2, 1:0, 0:2 - 0:1)

logo

Red Bull Salzburg

Red Bull Salzburg do zápasu vstoupil velmi aktivně, ovšem byli to Kohouti, kdo mohl otevřít skóre. Indrák před bránou trefil spojnici, puk se poté vykutálel na druhé straně brány. Poté následovala první přesilovka hostů po faulu Kalače. Rakouští hosté v ní byli aktivní, Hasala si ovšem se všemi možnostmi poradil. První gól ale přišel záhy. John Jason Peterka utekl po křídle a procpal puk do brány.

Poté Kohouti přidali, vyrovnali hru a dočkali se i prvního gólu, byť trochu štastného. Střelu Davida Kalače ztečoval obránce do vysokého oblouku, jehož trajektorie končila u tyče Kolarzovy brány. Ten byl dezorientován a puk uviděl až v bráně. Olomouc se osmělovala čím dál více. Další povedenou akci byla ta Matěje Kořenka, který se natlačil před obránce a puk zasunul Kolarzovi k bližší tyčce. Poté si i Mora zkusila přesilovku a ta ji vyšla. Střelu Vosátko ztečoval do brány Dominik Liška.

Salzburg se s tímto stavem nespokojil a za půl minuty vyrovnal. Dennis Lobach se trefil za záda Hasaly. Salzburští měli i na začátku druhé třetiny tlak a šli za vyrovnáním. Možnosti měli Barinka, Wimmer nebo Zündel, ale Hasalu nepřekonali. Tlak rozmělnili až dvě vyloučení, které však mladí Kohouti nedokázali využít. V polovině zápasu přišlo další vyloučení. Při něm se blýskl Hasala, který fantasticky vychytal nájezd dva na nikoho. A přineslo to ovoce. ještě v přesilovce ujel Matěj Kořenek a zavěsil nad rameno Kolarze. Kohouti byli při chuti, ale další šance Lišky ani Krátkého gól nepřinesly.

Po příchodu z kabin do třetí třetiny Slazburg nastoupil, odhodlán vyrovnat. Ale starší dorost Kohoutů hrál tvrdě a zodpovědně dozadu, Rakušané měli velký problém se dostat do šance. A když Huber vystřelil tvrdě a přesně, Hasala tým podržel. Po velkém tlaku ale Kohouti přece podlehli. Po rychlém přenesení hry propálil John Jason Peterka Hasalu. Kohouti už se poté nedali tolik zatlačit, měli i příležitost navýšit skóre.

Velkou příležitost na srovnání necelé tři minuty před koncem dal hostům Liška. Tomu se svezl puk po čepeli a omylem vyhodil puk přes hrazení. Početní výhodu minutu a půl před koncem využil kapitán Salzburgu Justin Schütz, když zápěstím našel mezeru v Hasalově bráně.

V prodloužení měli navrch hosté. Šance Barinky a Alanova Kohouti ubránili jen s velkou porcí štěstí. Olomouc měla příležitost zápas vyhrát na holích Vosátka a Paťavy, ani jeden z nich ale neuspěl. A tak si v útočném pásmu našel puk Dennis Lobach a zavěsil nad rameno Hasaly. Kohouti tak předvedli proti suverénímu vládci skupiny velice bojovný a pracovitý výkon a sebrali tak soupeři první bod z jeho stoprocentního bodového účtu.