Report ze zápasu JIH vs. OLO (2:1)

HC Dukla Jihlava

logo

2:1

(0:0, 1:0, 1:1)

logo

HC Olomouc

Kohouti si už v prvních minutách zahráli první oslabení a vedli si dobře. Dukla sice párkrát vyzkoušela pozornost olomouckého brankáře, Hasala ale všechny pokusy s klidem zlikvidoval. Chvíli před koncem první přesilovky Dukly zkusil své štěstí Vala, trefil ale jen připraveného Hasalu.

O chvíli později zahrozila Jihlava znovu, ani Brož si však na olomouckého brankáře nepřišel. Domácí pak Kohouty pořádně zatlačili, parta kolem kapitána Madera však nepustila Jihlavu do větší šance. Na druhé straně pak zahrozil Kořenkův útok, jihlavského strážce svatyně však nepřekonal.

Po levé straně se pak do útoku protáhl Zadražil a zkusil to přes posledního bránícího hráče, Hasala ale s klidem nastavil betony. V polovině první třetiny mohli znovu otevřít skóre utkání domácí, Trávník ale z hranice levého kruhu mířil příliš vysoko.

Dukla si pak zahrála další přesilovku a zkoušela to ze všech stran, ani tentokrát však Hasala puk za svá záda nepustil. Možnost ukázat, jak si vedou v přesilovkách, pak dostali i hosté. Hned na začátku početní výhody však Kohoutům ujel jeden z domácích hráčů a pořádně horké chvilky si připravil Hasala. Ten vyjel rozehrávat a zřejmě si nevšiml útočícího hráče. Rychle se tak musel vracet do brankoviště a ještě u levé tyčky čelil první střele. O dorážky se pak postarali hostující hráči.

Možnost napravit si reputaci dostali Kohouti ve dvojnásobné početní výhodě a jihlavský brankář si na nedostatek práce stěžovat nemohl. Hlaváč ani Bahounek však střelami od modré skulinku ve výstroji najít nedokázali. Už na začátku druhé třetiny to v dohrávané přesilovce zkusil Hlaváč s Kořenkem, jejich tvrdé střely se však zastavily o chrániče jihlavského gólmana.

I ve druhé dvacetiminutovce padalo více trestů než gólů, společně s koncem dlouhého oslabení však prosprintoval do útoku Rosecký. Ofenzivní výlet olomoucké třináctky ale ztroskotal na připraveném Chaloupkovi. V polovině utkání prokličkoval před branku domácích Indrák, hostující útočník však poslal puk jen těsně nad horní tyč.

O chvíli později se potvrdilo nepsané pravidlo „nedáš – dostaneš“, když po rychlém protiútoku poslal Jihlavu do vedení Miroslav Juda. Netrvalo dlouho a Kohouti jako by se znovu nadechli. Do útoku pak vyrazil Rosecký, ani nadvakrát ale puk do branky nedostal. Na druhé straně potom zahrozila znovu Jihlava a Hasala se musel pořádně ohánět. Olomoucký gólman ale dokázal udržet svůj tým ve hře.

Ve 33. minutě zkoušeli na Chaloupku vyzrát Handl se Štědrým, prvně jmenovaný však z pravé strany trefil jen chrániče jihlavského brankáře. Na konci druhé třetiny si Olomouc znovu zahrála přesilovku a na dlouho se usadila v útočném pásmu. Kořenek poté z levé strany hledal připraveného Lišku, jihlavský brankář se ale stihl přesunout. Už ve dvojnásobné přesilovce pak Mader našel na levé straně volného Paťavu, tomu ale přihrávka olomouckého kapitána vůbec nesedla.

Na konci druhé třetiny se do útoku protáhl Kalač, šikovný útočník však v pádu trefil jen hruď dobře chytajícího Chaloupka. Na začátku třetí dvacetiminutovky uskočila Dukla Kohoutům už do dvoubrankového náskoku, když Hasalu prostřelil Martin Zadražil.

Inkasovaná branka Hanáky zdravě naštvala, a tak se na dlouho usadili před brankou Chaloupka. Maskovaný muž ale jako by svou klec začaroval, a tak Kohouti trefovali brankáře i konstrukci jihlavské klece, puk za brankovou čáru ale dostat nemohli. Blízko gólu měl deset minut před koncem Mader, jeho střelu ale brankář se štěstím vyrazil. Na druhé straně pak musel čelit Hasala pokusu Judy, své betony ale sklapl včas.

Hanáci pak dlouho trápili svého soupeře a téměř jej nepouštěli z pásma. O slovo se pak přihlásila čtvrtá lajna Kohoutů, když náskok Jihlavy na pouze jednobrankový snížil přesnou střelou Tobiáš Handl a vrátil Olomouc do hry. Jihlava se snažil vzít si svůj náskok zpět, tvrdou střelu od modré ale Hasala vykopl pravým betonem. V poslední minutě sáhli hosté ještě ke hře bez brankáře a dlouho Dukle motali hlavu v útočném pásmu, Vosátkova střela ale mířila těsně nad branku. I poslední minuty ovládali Hanáci, prostřelit jihlavského brankáře, který byl klíčem k úspěchu Dukly, se jim však nepovedlo.