Report ze zápasu SLA vs. OLO (1:0)

HC Slavia Praha

logo

1:0

(0:0, 0:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Domácí začali v tlaku a tvrdou hrou. Zatlačili svého soupeře do jeho třetiny. Šance měli Duda a Šmerha. Až ve 3. minutě si sáhl na puk domácí gólman Vecka. Od 5. minuty se hra vyrovnala a gólmani obou týmů byli v zápřahu. Druhá polovina třetiny se nesla v duchu vyloučení střídavě na obou stranách, čímž se hra rozkouskovala. Ani jeden tým si však vyloženou šanci nepřipravil. Nejblíže vstřelení branky v první třetině byli hosté, kteří při přesilovce v 18. minutě trefili vnější tyč.

Vypadalo to, že druhá třetina začne stejně jako ta první, nicméně hosté se osmělili dříve a ve 22. minutě hostující Palička z prostoru z mezikruží měl vyloženou šanci. Ač s ní naložil dobře, když mířil pod horní tyč, Vecka se předvedl bravurním zákrokem, když vytěsnil holí nad vyrážečkou puk do ochranné sítě. Poté se opět hra rozkouskovala vyloučeními. Pěkným průnikem se blýskl Jakub Marek, jen při zakončení mezi betony se mu puk nepodařilo od ledu odlepit. Posledních 5 minut hosté přitlačili domácí a Vecka se musel otáčet při příležitostech Paličky, Pěcha a zejména Říčky, jehož šance z mezikruží byla asi největší. Minutu před vypršením času druhé třetiny ostrým, ale čistým zákrokem, sestřelil Šmerha hostujícího Rutara, který se těžce zvedal z ledu. Tím tlak hostů skončil, stejně jako třetí třetina.

Třetí třetina začala šancí agilního Šmerhy, který zjevně svá mířidla pomalu šteloval. Tlak Slavie sílil a hosté ani při přesilovce nedokázali slávisty zbavit touhy po prvním vítězství. Nakonec se dnes nejaktivnějšímu zakončovateli Tomáši Šmerhovi povedlo přetavit nápor červenobílých v úvodní branku utkání, když baseballovým způsobem dorazit střelu kapitána Davida Šteinera za záda výborného Matouška. Vývoj třetí třetiny vypadal, že Olomouckým docházel postupně dech nebo touha zvítězit byla zřetelně silnější na straně Slavie, a tak se hostům ani při hře bez brankáře vyrovnávací branky dosáhnout nepodařilo.