Report ze zápasu OLO vs. MBL (3:5)

HC Olomouc

logo

3:5

(1:1, 0:2, 2:2)

logo

BK Mladá Boleslav

Zápas začal jako vždy velmi svižně. Oba celky vlétly do první třetiny s velkou chutí, hlavně domácí Mora, která toužila po svých prvních bodech v sezoně. Skóre ale otevřeli hostující. V přesilové hře nic nevymýšleli, Straka nabil na modrou Františku Uřidilovi, který propálil Matouška. Olomouc se snažila hned vzápětí srovnat. Domácí Marek dokonce nastřelil tyčku. Na druhé straně se jeden z boleslavských ocitl sám před Matouškem a v situaci 2 na 1 zvolil střelu, Matoušek však jeho střelu pokryl a svůj tým podržel. Mora srovnala až v 15. minutě zásluhou Jana Beiera, který dorazil kotouč za hostujícího gólmana.

Druhá třetina byla v režii hostujících. Flynn si nabruslil drze až před Matouška a domácí gólman měl co dělat. Jediná slibná akce domácích proběhla v 29. minutě, když jeden z olomouckých vystřelil od modré čáry a puk se záhadným odrazem dostal z branky. Hlavní rozhodčí zápasu Petr Přikryl ale vše viděl a gól neuznal. Skóre se hnulo v 36. minutě. Síť za Matouškem rozvlnil David Chujac. O necelých deset vteřin už hosté vedli dokonce o dvě branky, když se na brankovišti prosadil Jan Dvořák.

Ve třetí třetině stáhl domácí trenér Fiala hru na tři pětky a bylo to znát. Olomouc si vytvořila několik slibných příležitostí v prvních deseti minutách hry. Nejnebezpečnější byla střela Roka Macuha, která skončila na tyčce. Proto se prosadili opět hosté. Po chybě domácí obrany zvýšil na 4:1 z pohledu boleslavských Patrik Straka, který nadvakrát dostal puk za bezmocného Matouška. Domácí ale za necelou minutu snížili a vykřesali ještě kapku naděje. Z dorážky se prosadil Ludvík Rutar. Minutu před koncem Mora zkusila hru bez brankáře a vyplatilo se. Filip Palička se dokázal na brankovišti prosadit a snížil na 3:4. To už ale bylo ze strany domácích vše. Konečnou podobu výsledku dal půl minuty před koncem Dominik Pawliczek a Mora tedy prohrála 3:5.