Report ze zápasu VIT vs. OLO (3:4)

HC Vítkovice Ridera

logo

3:4

(0:2, 2:1, 1:1)

logo

HC Olomouc

Otevřít skóre zápasu mohli už na začátku domácí, když od modré čáry nastřelil tyč Galuškovy branky Krenželok. O pár minut později se ale z prvního gólu radovali Kohouti, když velmi rychle zužitkoval přesilovou hru Rok Macuh. Jen o pár vteřin později byli Hanáci znovu blízko branky, když konstrukci Malíkovy svatyně nastřelil Janečko.

Ve dvanácté minutě vedli Olomoučtí už o dvě branky, když vítkovického brankáře dokázal znovu překonat Rok Macuh, a to ve vlastním oslabení. Na začátku prostřední části, chvíli po návratu Hajšmana, který odpykával dlouhý trest za Říčku, z trestné lavice, snížili Vítkovičtí náskok hostů na jedinou branku, když Galušku překonal Radim Toman.

V polovině utkání si Hanáci brali svůj dvoubrankový náskok zpět, když Macuh našel volného Dominika Marka, a ten mířil přesně za záda domácího strážce svatyně. Vítkovice ale záhy znovu snižovaly, když skulinku ve výstroji olomouckého gólmana našel Michal Dang.

O chvíli později spěchal do útoku Palička, tomu ale puk přeskočil hokejku a Malík jej odpálil do bezpečí. Dva na jednoho pak vyrazili Dva na jednoho pak vyrazili Peterka se Štěpánkem, proti jehož střele ale Galuška vytáhl efektní semafor.

Na začátku třetí třetiny se už Vítkovičtí radovali z další branky, kotouč ale na poslední chvíli změnil směr a zamířil těsně vedle olomoucké klece. Na druhé straně pak Marek nastřelil tyčku Malíkovy branky. Necelých deset minut před koncem vedli Kohouti znovu o dvě branky, když dvojnásobnou početní výhodu proměnil Rok Macuh a zkompletoval hattrick.

Vítkovičtí se však nevzdali a zariskovali. Deset vteřin před koncem tak náskok hostů znovu stáhl Jozef Baláž, na srovnání ale Vítkovickým čas nezbyl.