Report ze zápasu ZLN vs. OLO (4:5)

PSG Berani Zlín

logo

4:5

(1:1, 1:2, 2:2)

logo

HC Olomouc

První třetina začala ve velkém tempu, ale bez větších šancí. Týmy sice tvrdě bojovaly o každý centimetr ledu, ovšem na zakončení jim nezbýval čas. Nakonec to byli zlínští, konkrétně Kenša, kdo poprvé potěšil fanoušky. Jeho pokus o zasunutí puku mezi betony brankáře soupeře ovšem nevyšel. Olomouc i Zlín si mohli zahrát přesilovou hru pět na tři. Zlínu se moc nepovedla, ale hosté z ní dokázali udeřit. První střelu ještě Huf vyrazit dokázal, ovšem na následnou dorážku Roka Macuha již byl krátký. Domácí poté začali hrát o něco lépe a přeci jen se dočkali vyrovnání. O tři minuty později Jan Dluhoš doslova protlačil puk přes Galušku a bylo rázem vyrovnáno. Olomouc ještě měla možnost přesilové hry na konci třetiny, ale protože ji nevyužila, šlo se do šaten za stavu 1:1.

Prostřední část hry začala šancí Václavka, ale zlínský útočník nedokázal dostat puk přes výborného brankáře. Poté se hrálo dosti vyrovnaně a do první šance se dostala Olomouc. Hajšman však pálil vedle. Berani si ale z varování nic nevzali a tak přišel o pár sekund později trest. Rok Macuh vypíchl špatnou rozehrávku a svůj samostatný nájezd dokázal proměnit. Krátce po polovině zápasu bylo pro domácí ještě hůře. Dominik Marek využil při přesilovce odražené střely a zasunul puk do prázdné brány. Zlín se trochu probudil a my viděli na ledě i bitku. Martínek v ní zvítězil nad Macuhem a oba týmy čekala čtyři minuty hra čtyři na čtyři. Ta začala rychlým gólem Zlína, kdy Gazda našel přesným pasem volného Jana Dluhoše a ten z bezprostřední blízkosti skóroval. Olomouc si ještě před koncem vytvořila jednu velkou příležitost, ovšem Husták si na Hufa nepřišel a před třetí třetinou tak byl stále výsledek otevřený.

Poslední třetina začala důrazem a aktivitou hostů, kteří ji přetavili v branku. Martin Pěcha totiž doslova protlačil kotouč za Hufa a Zlín se rázem ocitl ve velmi složité situaci. Olomouc však krátce na to šla do čtyř a dala šanci domácím na to, aby snížili. V přesilovce Karafiát nastřelil pouze tyč, ovšem krátce po konci trestu se na levé straně uvolnil Patrik Augustin a svou dělovkou propálil vše co mu stálo v cestě. V 54. minutě navíc ten samý hráč přidal další branku poté, co od zadního mantinelu trefil Galušku a od něj se odrazil kotouč do sítě. Zdálo se tedy, že utkání půjde do prodloužení. Olomouc ale znova projevila svou vůli a chuť jít za vítězstvím a znova protlačila puk za Hufa. Pavel Tomaník se tak stal hrdinou, který vybojoval hostům plný bodový zisk.