Report ze zápasu OLO vs. KVA (5:3)

HC Olomouc

logo

5:3

(0:1, 1:0, 4:2)

logo

HC Energie Karlovy Vary

V úvodu utkání byli aktivnější domácí a již od prvních vteřin se snažili dostat puk za Kašpara. Macuh hledal křižnou přihrávkou najíždějícího Hustáka, ale ten netrefil puk. Ač byli v prvních pěti minutách Hanáci aktivnější, jejich střely postrádali přesnost a Kašpar společně s obranou všechny zlikvidoval. Posléze se osmělili i hosté a začali podnikat nájezdy do útočného pásma. Bečka s Tlačilem unikli do přečíslení dva na jednoho, zakončující Tlačil se svým bekhendovým blafákem neuspěl.

Domácí dostali možnost zahrát si přesilovou hru, ta ale nevyšla podle jejich očekávání, když měli potíže s delším pobytem v útočném pásmu. Posléze šel za podražení na trestnou lavici Říčka, ale ani Energie početní výhodu nezužitkovala. Pět minut před koncem první třetiny usedl na trestnou lavici karlovarský Tlačil, o šest sekund později dostal dvouminutový trest Beier a hrálo se ve čtyřech hráčích na obou stranách. Více prostoru na ledě hráči využili, nejprve se sám před Kašparem ocitl Kuba a po jeho střele zazvonila tyč. Z protiútoku již padl gól, když Matouška prostřelil Michal Horký a poslal svůj tým do jednobrankového náskoku. Kohouti se v závěru třetiny tlačili do zakončení, ale Kašpar všem jejich snahám odolal.

Na začátku druhé třetiny se Kohouti drali za vyrovnáním. Jejich snahu korunoval Dominik Hajšman svým gólem po krásné individuální akci. Následovala pasáž hry, ve které měli Hanáci navrch, ale Kašpar jejich střelám odolával. Na druhé straně činil Matouškovi největší problémy Tlačil, ale ani domácí brankář žádný další puk za svá záda nepustil. Hra se přelévala ze strany na stranu, ani jeden z týmů se nedokázal udržet v souvislejším tlaku. Největší šancí této pasáže hry byly dvě střely Marka po vhazování, druhou střelou Kašpara prostřelil, ale trefil pouze tyč.

V závěru prostřední periody obdržela karlovarská hráčská lavice dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, čímž dala domácím možnost zahrát si přesilovou hru. Tato početní výhoda se Hanákům nepovedla, nedokázali se v útočném pásmu dostat do nebezpečných střeleckých pozic. A pokud už na Kašpara vypálili, tak si s pukem gólman hostů poradil.

Po dvou minutách hry ve třetí třetině už se domácí mohli radovat – Rok Macuh našel svou přihrávkou zpoza branky Jana Janečko, který procedil kotouč pod Kašparovými betony. I nadále byli domácí aktivnějším týmem. V polovině poslední třetiny do rychlého protiútoku vyrazili Macuh s Michalem Smutným, první jmenovaný posunul puk Smutnému, který střelou do horního růžku poslal Hanáky do dvoubrankového náskoku.

Karlovarští dokázali hned vzápětí snížit díky Jiřímu Halberštátovi, který se prosadil rychlou střelou s odrazem o horní tyčku. V závěru utkání se zdálo, že hosté už už sahají po vyrovnání, zvlášť když Cach odešel pykat na trestnou lavici. Početní výhoda však Západočechům nevyšla – Marek s Macuhem se po aktivním napadání ve středním pásmu dostali do přečíslení dva na nikoho. Macuh posunul puk na hůl Dominika Marka, který ho poslal za bezmocného Kašpara.

Kohouti ani s dvoubrankovým náskokem nepřestali být aktivní v útočném pásmu, nechtěli Energii pustit do závěrečného tlaku. Avšak Jan Tlačil se dvě minuty před koncem zápasu po lehké Szturcově chybě dostal k puku, který poslal za Matouška. V závěru utkání hosté odvolali brankáře, Kohouti se závěrečnému tlaku ubránili, Pavel Tomaník se navíc dostal ve středním pásmu ke kotouči a střelou do prázdné branky stvrdil výhru Hanáků.