Report ze zápasu LIT vs. OLO (3:1)

HC Verva Litvínov

logo

3:1

(1:1, 1:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

První šanci zápasu měl v páté minutě domácí Helt, kterého parádním pasem za olomouckou obranu našel Viedemann. Na Matouška však nevyzrál. O minutu později rozezvoněl tyč za Matouškovými zády Bečvář. Po následných dorážkách dokonce puk skončil za brankovou čárou, hlavní rozhodčí jej však nemohl uznat, protože už byla přerušená hra. Na druhé straně namazal Havlík puk přímo na hokejku Marka. Poté ale svou chybu odčinil dobrým blokem Markovy střely, takže jeho jmenovec v brance nemusel zasahovat. Ve 12. minutě padl první gól zápasu a postarali se o něj Kohouti. Po Macuhově střele doklepl kotouč za brankovou čáru nejlepší střelec Hanáků Pavel Tomaník. Hned deset vteřin po vstřelení branky se dopustil faulu Viedemann a Olomouc měla výhodu přesilové hry. Místo vstřelení druhé branky ale bohužel inkasovala. Helt v oslabení vybojoval kotouč u Matouškovy branky, poté jej předložil Janu Bárdošovi, který nikým nehlídaný přesně trefil z mezikruží odkrytou Matouškovu klec. V 16. minutě se ještě sám před Havlíkem zjevil Husták, odkrytou klec však netrefil.

Druhá třetina začala pro Olomouc hodně nešťastně. Jeden z litvínovských hráčů byl poslán na trestnou lavici, takže Kohouti už už zamýšleli, jak přesilovou hru využijí. Místo toho ale Litvínov podruhé v zápase vsítil gól v oslabení. Znovu to byla dvojice Helt Bárdoš, která vybojovala kotouč. Helt poslal Jana Bárdoše do brejkové situace, který bez váhání proměnil. Na druhé straně se hnal do zakončení Hajšman, jeden z litvínovských však předvedl dobrý obranný zákrok. Do velké šance se řítil Tomaník, ale zradil ho první dotyk s kotoučem, takže bohužel pro Olomouc z toho nic nebylo. Aktivní Helt poté při přečíslení dva na jednoho opět hledal kapitána Bárdoše, ten ale třetí gól v zápase nepřidal i díky výbornému zákroku Matouška. V 36. minutě mohl srovnat Tomaník, ke kterému se odrazil kotouč po střele jednoho z olomouckých. Ten však nechal pouze vyniknout Havlíka v bráně a tak se skóre do konce druhé třetiny nezměnilo.

Hned ze začátku třetiny se řítil sám na branku Palička, ovšem ještě dřív než dojel k brance, přerušil hru ofsajd. Pěcha to poté zkoušel z úhlu na bližší Havlíkovu tyč, ten však zůstal pozorný. V 55. minutě se blýsklo pěknou akcí trio Drašar, Bečvář a Jícha, které mohlo přidat definitivní tečku a pojistit domácím vedení. Po několika přesných přihrávkách a střelou z první druhého jmenovaného ale nakonec puk neskončil mezi třemi tyčemi. A protože minutu před koncem Rutar nedokázal ve velké šanci dostat puk mezi tři tyče Havlíkovy branky, přidali domácí deset vteřin před koncem třetí gól do prázdné branky zásluhou Jana Bečváře a mohli se radovat i z druhého vítězství nad Olomoucí v této sezóně.