Report ze zápasu OLO vs. ZLN (5:4)

HC Olomouc

logo

5:4sn

(3:2, 1:2, 0:0)

logo

PSG Berani Zlín

Hned ze startu začal zápas pěkně zostra. Hosté se nebojácně vrhli do útoku, což mělo za následek i první větší šanci zápasu, a to už po půl minutě hry, ve které se ocitl Kotek. Urban v první vážnější situaci obstál. Skóre se hnulo o necelou minutu později, když po pěkné souhře domácí druhé pětky dostrkal kotouč za brankáře hostí Josef Podlaha. První třetina byla na góly poměrně bohatá. V sedmé minutě Berani vyrovnali díky využité přesilovce zásluhou Patrika Augustina, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Za další tři minuty šli Berani dokonce do vedení, když Urban nedosáhl na střelu Michala Kenši. Ve dvanácté minutě se dobře prokličkoval přes střední pásmo domácí Palička, jenže našel pouze připravené betony hostujícího gólmana. O minutu později už ale bylo srovnáno, když po další pěkné akci domácí druhé pětky překonal hostujícího gólmana Miroslav Kuba. Dvě minuty před koncem šla Mora opět do vedení, v přečíslení dvou na jednoho předložil Palička kotouč Janu Beierovi, který už neměl se zakončením velký problém. Po první třetině byl tedy stav 3:2 pro domácí.

Na začátku druhé třetiny bylo ovšem znovu srovnáno, když Urbana překonal po chybě domácí obrany Vojtěch Dobiáš. V 25. minutě vedli opět Berani, když využili svou druhou přesilovou hru. Urban neudržel střelu Hefky a Kryštof Dvořáček snadno dorazil kotouč do branky. Po tomto gólu došlo ke střídání v olomoucké brance, nastoupil Adam Schejbal. Vedení vydrželo Beranům necelých pět minut. Jelínek dovezl kotouč před hostující brankáře a po tlačenici dostal kotouč do sítě Josef Podlaha. Poslední desetiminutovka druhé třetiny se nesla v duchu oslabení a přesilových her a odehrávala se převážně v obranném pásmu domácích. Skóre se však nezměnilo a do kabin se šlo za stavu 4:4.

Třetí třetina byla kvůli mnoha trestům vcelku dlouhá, podle toho vypadala i hra. Ani jeden z týmů si nevytvořil větší tlak, i když měly oba celky poměrně dost příležitostí v početních výhodách, hlavně tedy domácí. Dvě největší šance třetiny měli na lopatě útočníci Zlína, ale našli vždy připraveného Schejbala, proto hra po 60. minutách skončila nerozhodně 4:4.

Po domluvě obou trenérů následovaly nájezdy, ve kterých byl jako jediný úspěšný Pavel Tomaník, a tak domácí mohli slavit sice až po nájezdech, ale první výhru v přípravě.