Report ze zápasu OLO vs. LIT (6:3)

HC Olomouc

logo

6:3

(2:0, 3:3, 1:0)

logo

HC Verva Litvínov

Na první branku utkání se čekalo téměř do poloviny první třetiny. Pak však Matěji Kořenkovi stačilo pouhých jedenáct vteřin na to, aby využil první přesilovku Kohoutů a zároveň potrestal faul Litvínova. Hanáci pak ustáli druhé vlastní oslabení a o chvíli později vedli zásluhou Daniela Indráka už o dvě branky.

Hned na začátku prostřední části šli hosté do tří a Kohouti nabídnutou dvojnásobnou přesilovkou nepohrdli. Olomouci stačily pouhé tři vteřiny po druhém trestu Litvínova k už třetí brance v utkání, když se až za záda hostujícího brankáře trefil David Kalač. O dvě a půl minuty později vedli domácí zásluhou jednoho z nejmladších členů týmu už 4:0, když se pod gól podepsal Tobiáš Handl.

Ve 32. minutě se však o slovo přihlásili Litvínovští a po střele Vojtěcha Kysely snížili na 4:1. Uběhly ale pouhé dvě minuty a Olomouc si brala svůj čtyřbrankový náskok zpět po trefě Adama Rutara.

Závěr prostřední části vyšel mnohem lépe hostům, když nejprve ve vlastním oslabení snížil náskok Hanáků na dvoubrankový Jan Myšák a chvíli před odchodem do kabin přidal třetí gól žluto-černého výběru Přemysl Svoboda. Tříbodovou pojistku však ve 48. minutě vystřelil Kohoutům ve vlastním oslabení Stanislav Harabiš.