Report ze zápasu MBL vs. OLO (8:2)

BK Mladá Boleslav

logo

8:2

(2:1, 4:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Zápas začali lépe olomoučtí, kteří se po hrubici v domácí obraně ujali v šesté minutě vedení. Konkrétně to byl Tobiáš Handl, který dotlačil puk za Maškova záda. Boleslavští srovnali až v desáté minutě, když dokázali využít přesilovou hru. Matěj Houška se na pravém kruhu napřáhl a vymetl pavučinky v Mokrého brance. Poté měli olomoučtí dvakrát těsně za sebou možnost přesilové hry, ale ani jednu z nich nedokázali využít. Mladá Boleslav oslabení celkem v klidu ubránila a poté v 17. minutě udeřila. Po tlaku v útočném pásmu se na brankovišti prosadil Michal Čermák, který poslal Boleslav do vedení. I když ze začátku zápasu byli Kohouti aktivnější, Boleslav poté dvakrát skórovala a v druhé půlce třetiny byla lepším celkem. Nicméně na zimním stadionu byl vidět v první třetině vyrovnaný duel.

Druhá třetina se ale Hanákům vůbec nepodařila. Po čtyřech inkasovaných brankách už zápas svěřenci trenéra Berana těžko otáčeli. O třetí gól Boleslavi se hned z kraje třetiny postaral Peter Novák, který z pravého kruhu přesně vymetl prostor u vzdálenější tyče. Další branku přidali boleslavští v 27. minutě zásluhou Vladislava Houšky, který z mezikruží propálil Mokrého v brance, který po této brance byl nucen brankoviště opustit, protože byl střídán. Po tomto gólu si vzal trenér olomouckých time-out, ale ani ten nepomohl. Hned po něm totiž přidali boleslavští pátou brankou v utkání a korunovali tak výbornou první desetiminutovka druhé periody. V situaci dvou na jednoho dostal puk k levé tyči Jan Grim, který neměl problém překonat nerozhýbaného Hasalu v brance. V 38. minutě domácí přidali další branku, čímž ještě více shodili sebevědomí Hanáků. Z dorážky se prosadil Michal Simon.

Na začátku třetí třetiny přidali boleslavští po druhé využité přesilové hře sedmý gól. Vladislav Houška prokázal chladnou a klidnou hlavu. Několik sekund kroužil s kotoučem v mezikruží, nakonec si najel na hranici kruhu, odkud zakončil přesně k tyči. V 47. minutě mohl na druhé straně přidat druhý gól olomouckých aktivní Kořenek, bohužel ale nedokázal přesně zakončit. V 51. minutě dodali konečnou podobu výsledku boleslavský Matěj Houška a o pár vteřin později olomoucký Jan Štědrý. Mladá Boleslav i přesto, že nastoupila do zápasu pouze se třináctí hrajícími hráči, nakonec duel zvládla a po prohře v Olomouci 0:3 si mohla tentokrát připsat vysokou výhru.