Report ze zápasu VSE vs. OLO (6:7)

VHK Vsetín

logo

6:7

(1:2, 1:3, 4:2)

logo

HC Olomouc

První šanci zápasu měl na lopatě olomoucký Kořenek, kterému po pěkné individuální akci naservíroval kotouč Kalač. Málek jeho střelu ale dokázal zlikvidovat. O tři minuty později už ale stejná kombinace zafungovala a diváci na Lapači mohli vidět první gól zápasu. Kalač zpoza branky vybídl Matěje Kořenka, který prostřelil Málka mezi betony. Pozorná obrana olomouckých tedy přinesla první úspěch zápasu. O pár minut později ale Vsetín dokázal srovnat. Zasloužil se o to Daniel Klímek, který bekhendovou kličkou nachytal Hasalu. Kohouti však v dobře zvolené taktice nepolevovali. V 17. minutě dokonce Kalač nastřelil tyč vsetínské branky. Když už se zdálo, že první třetina skončí nerozhodně, vzal si kotouč na vlastní polovině Matěj Kořenek, dostal se až do útočného pásma a jeho střela zápěstím zamířila přesně k tyči tak, že Málek nestačil reagovat. Po dvou Kořenkových gólech tedy odcházeli Kohouti do šaten v jednobrankovém vedení.

Druhou třetinu svěřenci trenéra Berana jednoznačně ovládli, když dokázali přidat další tři branky. Nejprve se v dobré příležitosti ocitl Krátký s Handlem, ani jeden z nich si však na vsetínského gólmana nepřišel. Na druhé straně se odražený kotouč dostal na hůl Vašenky, střela k tyči mu však nevyšla a skončila těsně mimo olomouckou branku. V 25. minutě přidali Hanáci první ze třech gólů druhé periody. Indrák poslal puk do křídla Paťavovi, ten ještě dokázal vyšperkovat pozici pro Dominika Lišku, jenž nedal přemísťujícímu se Málkovi sebemenší šanci. V 29. minutě už to bylo o tři branky, když Kohouti dokázali domácí sevřít v jejich obranném pásmu a nenápadnou střelou od modré čáry se prosadil David Vosátko. V 32. minutě hrála Olomouc v oslabení, ovšem do úniku se dostal Matěj Kořenek, který byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Olomoucký forvard i potřetí v zápase našel recept na domácího gólmana, čímž poslal Hanáky už do čtyřbrankového vedení a navíc si připsal hattrick. Vsetín dokázal snížit o dvě minuty později. Mikulenčák z obranného pásma poslal kotouč na modrou čáru Matiaškovi, jenž kotouč posunul do úniku Šimonu Jenáčkovi a ten přesnou střelou mezi betony překonal Hasalu. Pár minut před koncem mohli přidat další branku olomouckých Handl a Paťava, ani jeden si ale na Málka v brance Vsetína nepřišel a tak domácí gólman stále držel Valachy ve hře.

Zdálo se, že Olomouc má zápas ve svých rukou. Jenže v 48. minutě dokázali domácí využít dvojnásobnou přesilovou hru zásluhou Šimona Jenáčka, který vložil hůl do střílené přihrávky Matiška. Hasala byl bez šance. V pokračující přesilové hře dokonce domácí snížili na rozdíl jediné branky, když po pěkné kombinaci v útočném pásmu rozvlnil síť za Hasalovými zády dělovkou Daniel Klímek. Hanáky ale tyto dvě inkasované branky nesložili. O minutu později totiž znovu odskočili. Přesnou střelou z pravého křídla překonal Málka David Štefka. O pár vteřin poté přidal svou druhou branku v utkání Dominik Liška a Kohouti měli během chvilky zpátky tříbrankové vedení. Ani Vsetín však zbraně nesložil a nadechl se k závěrečnému náporu. v 52. minutě snížil Michal Matiaško, jenž v předbrankovém prostoru nezazmatkoval a kličkou do bekhendu překonal brankáře Hasalu. V 55. minutě to byl znovu Michal Matiaško, který dokázal olomouckého brankáře překonat a Vsetín znovu snížil na rozdíl jediné branky. O minutu později mohli domácí dokonce vyrovnat, když Vašenka předložil kotouč Krupovi, jenž jen o milimetry minul olomouckou branku. I přes závěrečný tlak a hru bez brankáře ale domácí srovnat nedokázali a tak se Hanáci mohli radovat z třetí výhry v řadě a i podruhé v sezóně Vsetín porazili. Upevnili si tak první místo ve skupině o udržení zaručující play-off.

OHLASY

Josef Turek (VHK ROBE Vsetín): Pro mě je pozitivní, že jsme už více než dva měsíce zachránění v nejvyšší soutěži. Proti Olomouci nám chyběli klíčoví hráči. Musím však vyzdvihnout výkon hráčů Matiaška, Klímka, Jenáčka a v poslední třetině také Lašáka a Mikulenčáka, to je pro mě klíčová pětka, která opravdu podala excelentní výkon. Samozřejmě musím pochválit i další hráče, nejde jim nic vytknout, nechali na ledě všechno, takže přístup hodnotím kladně, ale bohužel jsme prohráli.