Report ze zápasu OLO vs. ZLN (4:3)

HC Olomouc

logo

4:3

(1:1, 3:0, 0:2)

logo

PSG Berani Zlín

První branku mohl hned v první minutě vstřelit Jelínek, který ale našel pouze připraveného Hufa v brance. O několik vteřin později mohli diváci na olomouckém zimním stadionu vidět parádní gesto fair-play, když dle verdiktu hlavního rozhodčího měl jít na trestnou lavici za podražení na dvě minuty Kuchař. Faulovaný zlínský hráč ale za hlavním sudím přijel a sám trest zrušil. V sedmé minutě mohl poprvé rozvlnit síť za Hufem Tomaník, v samostatném úniku ale branku přestřelil. V 10. minutě padl první gól utkání, o který se ale postarali hosté. Po chybce v domácí obraně převzal puk na modré Daniel Gazda, který nezazmatkoval a dokázal zavést kotouč až za Ovčařiho záda. O necelou minutu později mohl srovnat Beier. Huf ale vytáhl parádní zákrok lapačkou. Kohoutům se podařilo srovnat až v 15. minutě zásluhou Dominika Hajšmana. Ten dostal puk na modrou čáru a tváří v tvář Hufovi krásnou kličkou do bekhendu srovnal na 1:1. Minutu před koncem se řítili dva zlínští na jediného olomouckého obránce. Vše musel hasit Ovčaři, který zákrokem lapačkou podržel svůj tým a tím i vyrovnaný stav po první třetině.

Druhou třetinu začali domácí přesilovou hrou. V té si ale nevytvořili žádnou velkou brankovou příležitost, proto se Berani celkem v klidu ubránili. Nebylo tomu ale dlouho a domácí si mohli přesilovou hru opět zopakovat. Tuto možnost už využili a odskočili na rozdíl jedné branky. Tomaník našlápl ve středním pásmu, dostal puk od Roka Macuha, dojel do útočného pásma, kde mu puk vrátil a slovinský forvard vymetl levou šibenici Hufovy branky. V polovině zápasu využili domácí další početní výhodu. Po pěkně sehrané kombinaci pálil bez přípravy Smutný, jeho střelu Huf neudržel a na brankovišti se nejlépe zorientoval Radek Jelínek, který dorazil kotouč za brankovou čáru. Za další dvě minuty přidali domácí další branku, tentokrát v oslabení. Po velké chybě jednoho ze zlínských na modré čáře přiťukl Pěcha kotouč Josefu Podlahovi, který Hufa v brejku prostřelil mezi betony a bylo to už o tři branky. Druhou periodu tedy Hanáci jasně ovládli.

Třetí třetina začala trochu později kvůli špatně přidělané brance. Vše nakonec vyřešil místní rolbař, takže pauza nebyla tak velká, jak se ze začátku zdálo. Hned na začátku třetiny mohli přidat definitivní pojistku domácí Beier a Palička, ani jeden ale nedokázali dostat puk mezi tři tyče. V polovině třetiny mohl po mnoha šancích překonat Hufa hned dvakrát po sobě v samostatném úniku Tomaník. Ani nyní, ani v následném nařízeném trestném střílení hostujícího brankáře nepřekonal. Hosté proto v 53. minutě v přesilové hře snížili. Martínek vybojoval puk a přes šíři útočného pásma vybídl Jana Václavka, který se nemýlil a prostřelil Ovčařiho. V 57. minutě dokonce Berani snížili zásluhou Daniela Gazdy na jediný gól, vyrovnat už však nedokázali ani v následné hře bez brankáře. Proto se mohli Kohouti radovat z druhého vítězství nad zlínskými Berany v sezóně a připsat si do tabulky další tři body.