Report ze zápasu VSE vs. OLO (3:5)

VHK Vsetín

logo

3:5

(1:0, 2:2, 0:3)

logo

HC Olomouc

Do zápasu vlétli lépe domácí, kteří hned ve třetí minutě dokonce ve vlastním oslabení otevřeli skóre. Matiaško poslal kotouč od levé tyčky přímo na hokejku Šimona Jenáčka, který prostřelil přesunujícího se Hasalu. O rychlou odpověď se snažil Kalač, který sjel až před Chrásteckého. Bekhendovou střelou ale našel pouze ochrannou síť. Domácí mohli o několik vteřin poté přidat druhou branku. Půček s Matiaškem ujížděli sami na jediného obránce Mory. Půček dobře předal kotouč Matiaškovi, kterému ale ke smůle domácích sjel kotouč z čepele. Minutu před koncem znovu nebezpečně pálil Kalač. Chrástecký měl co dělat, ale nakonec si s jeho pokusem poradil, a tak první třetina skončila jednobrankovým vítězstvím Valachů.

Jak začala první třetina, pokračovalo se i v té druhé. Domácím se hned v úvodu podařilo vsítit druhou branku. Marco Lukačka v úniku předvedl povedenou kličku na Hasalu, který neměl šanci. Vsetínský forvard zakončoval do prázdné branky. Na druhé straně se v oslabení hnal do úniku aktivní David Kalač, který byl faulován jedním z domácích hráčů, proto hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Nájezd si tedy zopakoval a tentokrát byl úspěšný. Střelou do horních pater Chrásteckého branky snížil na rozdíl jedné branky. O dvě minuty později dokonce Hanáci srovnali. Střelu Matěje Kořenka sice domácí gólman vyrazil, jenže tak nešťastně, že se od jeho zad puk odrazil za brankovou čáru. V 35. minutě to zkoušel Kořenek znovu, tentokrát mezi betony. Chrástecký jeho střelu vyrazil. Už se zdálo, že po druhé třetině bude stav nerozhodný, jenže necelých dvacet vteřin před sirénou využil Daniel Klímek dobré clony svých spoluhráčů před Hasalou a domácí šli opět do vedení.

Hned v úvodu poslední části se snažil vyrovnat Liška. Nastřelil jen připravené betony Chrásteckého. Byli to ale domácí, kteří byli aktivnější. V 45. minutě putoval na trestnou lavici Rutar a Valaši měli možnost navýšit vedení o dvě branky. To se jim však nepodařilo, Kohouti se úspěšně ubránili. O několik minut později se role obrátily a byli to Hanáci, kteří mohli v přesilové hře srovnat. A stalo se. Tvrdou střelou z mezikruží propálil Chrásteckého mezi betony Matúš Hlaváč a začínalo se od znova. O dvě minuty později dokonce Kohouti odskočili. David Štefka využil toho, že dva hráči domácích bránili vlastnímu gólmanovi ve hře a poslal kotouč do prázdné branky. Domácí se z této pasáže vcelku rychle oklepali a snažili se o vyrovnání. Byli to ale opět Hanáci, kteří se dokázali prosadit a přidali pojistku ve formě páté branky. Dvě minuty před koncem procedil kotouč za domácího gólmana Petr Mader a svěřenci trenéra Berana mohli začít slavit. Vsetín se ještě pokoušel o závěrečný nápor, ten však Kohouti zvládli, Vsetín porazili počtvrté v sezóně a zajistili si místo v osmifinále play-off.