Report ze zápasu OLO vs. ZLN (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(2:0, 1:1, 0:0)

logo

PSG Berani Zlín

Už podruhé v letošní přípravě spolu změřily síly juniorské týmy Zlína a Olomouce. Po vyrovnaném utkání na ledě Zlína, které Berani vybojovali v poměru 3:2, se teď mužstva utkala na ledě Olomouce.

Olomouc od samého začátku dokazovala, že chce odčinit těsnou porážku a urvat domácí zápas ve svůj prospěch. Od prvních minut Kohouti dobývali klec zlínského brankáře Kořénka, zatímco Berani vyčkávali a snažili se ohrozit z ojedinělých útoků. První větší šanci si vytvořil už ve třetí minutě Štědrý, který zůstal sám před Kořénkem, zlínského gólmana však neprostřelil. O chvíli později zase Bahounek nastřelil tyč. Asi největší šanci ale dostal Štědrý v deváté minutě, když se k němu dostal puk před zlínskou branku. Olomoucký útočník si roztáhl hostujícího strážce svatyně a bekhendem se ho pokusil překonat, našel však jen připravenou lapačku.

Branky se tak diváci dočkali až ve dvanácté minutě. Zlín opět zapomněl olomouckého hráče u své branky a David Kalač měl dostatek času, aby si srovnal odražený kotouč a poslal ho za zlínského brankáře. O další tři minuty později navíc Mora šla do dvoubrankového vedení, když přesně zamířil Matúš Hlaváč. V samotném závěru ještě vytvářel pohlednou akci Pěcha, který vytáhl zlínského brankáře z branky, obkroužil jeho klec a snažil se nabídnout puk najíždějícímu Štefkovi, jenž by měl před sebou jen prázdnou branku, puk ale zastavila brusle zlínského obránce.

Hned na úvod druhé třetiny si Kohouti vyzkoušeli přesilovou hru, ale paradoxně zahrozili mnohem více, když sami hráli o několik minut později oslabení. V tom nejprve zahrozil střelou z úhlu Ministr, poté brejkem a následným trestným střílením Kalač. Nikdo z nich však neuspěl a pak už se dočkal branky také Zlín. Sebastian Fajkus ujel všem hráčům, roztáhl si Hasalu kličkou do forhendu a poslal puk za bezmocného brankáře.

Oba týmy si poté vyměnily přesilové hry, a zatímco Zlín svou nedokázal zužitkovat, tu olomouckou proměnil jen tři vteřin před vypršením trestu Jakub Horký, který tak svému týmu vrátil dvoubrankový náskok.

Poslední třetinu zahájilo několik nepřesností a opatrných útoků, které ani jednoho z brankářů nemohly ohrozit. První pohlednější akcí se zaskvěli ve 42. minutě hosté, když Weintritt zavezl puk do útočného pásma, poslal jej na křídlo Kozubíkovi, který se mu ještě pokusil vrátit kotouč před branku. Domácí obrana ale byla pozorná a nenechala zlínského útočníka hrát.

Také další minuty patřily spíše hostům, kteří se nechtěli smířit s porážkou, Hanáci je však nepouštěli do nebezpečnějších akcí. Sami si větší šanci vytvořili až v 51. minutě po ukázkové spolupráci Pěchy a Štefky, kteří nachystali střelu do prakticky prázdné branky pro Máchu. Toho si ale pohlídali zlínští obránci a puk pouze neškodně proklouzal brankovištěm. V samotném závěru Berani ještě odehráli čtyřicet vteřin bez brankáře a s šesti hráči v poli, branka už ale žádná nepadla a Kohouti se tak mohou radovat z vítězství 3:1.

OHLASY

Jiří Rech (HC Olomouc): Konečně jsme po čtyřech utkáních vyhráli. Myslím si ale, že první třetinu jsme mohli vyhrát v klidu 6:0, jenomže jsme nedali branky. Od druhé třetiny jsme začali přetahovat střídání a mysleli jsme si, že si zahrajeme hokej, a dostali jsme gól na 2:1. Pak jsme dali nějaký uklidňující gól na 3:1 a už jsme si to nějak pohlídali, ale posledních deset minut bylo z naší strany špatných, především bruslařsky. Takže teprve uvidíme, co dál.