Report ze zápasu KOM vs. OLO (6:5)

HC Kometa Brno

logo

6:5sn

(2:1, 1:2, 2:2 - 0:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

První třetina začala ve velkém tempu a hrálo se tak prakticky až do konce. Sotva utkání začalo, hned se domácí publikum mohlo radovat. Obrovský tlak před Sedlářem vytvořila trojice Mikšan, Černý a střelec Miroslav Barus, jenž našel místo v olomoucké bráně a Sedlář musel poprvé lovit kotouč ze své sítě - 1:0. Na druhé straně musel zasahovat Hylák po střele Zbořila, ale domácí brankář byl připraven na svém místě. Ihned z protiútoku to zkoušel domácí Kostourek, ale Sedlář byl tentokrát na místě. Podruhé udeřilo ve čtvrté minutě, když si Brňané opět vytvořili velký tlak a na jeho konci byla přesná střela švihem v podání Petra Polodny - 2:0. Stále se hrál svižný hokej s velkým množstvím šancí na obou stranách. Největší možnost hostů předvedl osamocený Čuřík, domácí gólman jej pravým betonem vychytal. Na druhé straně pálil Mikšan, Sedlář předvedl výborný zákrok lapačkou. V přesilovce trefil navíc tyč obránce David a tak přišel trest. Do brejku se v sedmnácté minutě řítila dvojice Jiří Řípa a Milan Ministr, prvně jmenovaný nadvakrát prostřelil, a také nutno říci, s obrovským štěstím protlačil puk za Hylákova záda - 2:1. V závěru udělal hrubku v hanácké přesilovce Kudělka a Barus se řítil sám na Sedláře, ten se potřetí překonat nenechal. A tak skončila první pasáž hry.

I ve druhé části diváci mohli sledovat útočný hokej. Haluza si najel až před olomouckou branku, ale v tísni nedokázal ideálně zakončit, kotouč zamířil těsně vedle. Poté to zkoušel ještě Brabenec, na poslední chvíli mu puk vyškrábl z hole Paška. Hala mohla bouřit v pětadvacáté minutě, nejprve to zkoušel od modré Kántor, jenže napálil bombou jen beka hostů, posléze se k odraženému puku dostal Miroslav Barus a ten se podruhé v dnešním zápase mohl radovat. Střelou z pravé strany dokázal nachytat Sedláře na hruškách – 3:1. Sotva rozhodčí Hradil vhodil kotouč zpět do hřiště, Olomouc snížila. Hned z protiútoku zakončil mezi betony Hyláka Petr Žajgla - 3:2. Skvělým pohybem a aktivitou nadále hýřil domácí matador Barus, který mohl dát dokonce hattrick, ale musel se sklonit před dobře rozchytaným Sedlářem. Kompaktní výkon hostů přineslo vyrovnání čtyři minuty před koncem druhé třetiny. Za svatyní Hyláka se ocitl Vlk, předložil puk na zlatém podnose pro Radka Meidla a ten rozveselil příznivce Mory - 3:3. Do konce třetiny se krom vyloučení na obou stranách nic podstatného nestalo a tak se odcházelo do šaten za vyrovnaného stavu.

Pohárový zápas sledovalo téměř 3500 diváků, kteří viděli stále svižný hokej, plný branek a šancí. Nejdříve Řípa nepřekonal v tutovce Hyláka a znovu se v tomto zápase uplatnilo pravidlo nedáš – dostaneš. Mora své šance nevyužila a tak byla potrestána. David Mikšan si najel před Sedláře a krásně vymetl šibenici olomoucké brány – 4:3. Gólové dostihy pokračovaly. První a nutno říci, nejaktivnější první pětka Komety se dnes dostala do mnoha šancí, jenže je v těchto momentech nedokázala proměnit a tak Mora opět mohla potěšit své fanoušky vyrovnáním. Opět fungovalo pravidlo nedáš - dostaneš. Obrovskou chybu v domácí obraně vyrobil Kántor a potrestal ji Ondřej Kříž – 4:4. Za více jak minutu přišla další pohroma pro Brněnské. Den otevřených dveří předvedla třetí brněnská formace, při nichž se dostali do šance olomoučtí hokejisté a konkrétně Richard Bordowkski snad až napočtvrté zasunul kotouč za bezmocného Hyláka – 4:5. Ale hned za minutu svítilo světlo za klecí Sedláře popáté. Černý předvedl opět své geniální ruce a přihrál na hůl Roberta Kántora, který odčinil svou předchozí chybu a vyrovnal – 5:5. V závěru chtěl všechny tři body urvat Bartoň, ale štěstí stálo při domácí Kometě.

V prodloužení se hrálo vabank a největší šanci na rozhodnutí měl bývalý domácí kapitán Richard Brančík, jenž trefil břevno. Muselo se rozhodnout až v samostatných nájezdech. Za Kometu se trefil Mikšan, Haluza a Černý, který rozhodl o konečné výhře 6:5. Za Kohouty korigoval Ministr. Brňané si tak připsali dva body do pohárové tabulky.