Olomouc se připravuje na dva domácí duely za sebou, nejprve dorazí Hradec Králové

Tomáš Schmiedt
O L O M O U C – Kohouti v novém ročníku odehráli už šest zápasů, ve kterých si připsali tři výhry a stejný počet porážek. Ve venkovních duelech se jim sice tolik nedařilo, ale na svém ledě zůstávají stoprocentní. Svou neporazitelnost budou chtít potvrdit v sobotu proti Hradci Králové, který se zatím krčí se čtyřmi body na chvostu tabulky. Utkání začíná v 17 hodin na zimním stadionu v Olomouci.

Hradec Králové se v úvodu sezóny trochu hledá, z šesti utkání vyhrál dvě po nájezdech, čtyřikrát pak odešel poražen po šedesáti minutách hry. Se čtyřmi body a nepříznivým skóre 17:25 patří Východočechům poslední pozice. Na výsledcích Královský lvů ale má určitě svůj podíl i fakt, že královéhradečtí hokejisté zatím hrají své domácí duely v malé hale, protože ve velké stále ještě není ledová plocha.

„Zápasy s týmy, kterým se příliš nedaří, jsou často ošidné, protože se chtějí chytit v každém utkání. My se ale budeme snažit, aby se to Hradci nepodařilo zrovna proti nám,“ komentuje formu aktuálního soupeře Olomouce útočník Pavel Selingr.

⇒ Královští lvi Hradec Králové

Ve středu Východočeši přivítali v rámci šestého kola Litoměřice. Hosté se sice ujali rychlého vedení, ale zásluhou Valáška a Švagrovského lvi otočili skóre ve svůj prospěch. Naneštěstí pro Hradec se podobný kousek povedl i Stadionu, který si nakonec odvezl výhru 3:2.

Přestože Královští lvi nemají zrovna nejlepší výsledky, dokázali získat dva body na ledě aktuálně druhého Ústí nad Labem za výhru 4:3 po samostatných nájezdech. To Hanáci na severočeském stadionu v posledním kole prohráli 1:5.

Zajímavosti duelu

⇒ Utká se sedmé mužstvo se čtrnáctým

⇒ Olomouc doma v nové sezóně ještě neprohrála

⇒ Hradec Králové si dosud nepřipsal žádnou tříbodovou výhru

⇒ Východočechy stále vedou hokejoví experti Martin Hosták a David Pospíšil

⇒ Statistikám Královských lvů vévodí Michal Mikeska (2+4), bývalý olomoucký forvard Petr Haluza je třetí (2+2)

Statistiky Hradce Králové vede Michal Mikeska, zkušený forvard se zkušenostmi z české extraligy a ruské KHL, který dosud nasbíral šest kanadských bodů za dva góly a čtyři asistence. Bývalý hráč olomouckého mužstva Petr Haluza se ale ve svém novém působišti také neztratil, vsítil dvě branky a na stejný počet gólů přihrál.

Kohouti jsou zatím doma neporazitelní, na ledě soupeřů se jim ale příliš nedařilo. „V Benátkách jsme mohli bodovat, v Jihlavě jsme měli vyhrát, jen v Ústí jsme hráli špatně, soupeř nás vyučil. Doma tedy musíme vyhrávat, ale z venku to chce také dovézt nějaké body,“ vrací se Selingr ke třem venkovním utkáním Mory.

V pátek Hanáci přivítali mezi sebou novou posilu, k olomouckému týmu se připojil obránce Mario Cartelli, který přišel do Mory na hostování z Třince. Cartelli by se měl objevit mezi Kohouty už proti Královským lvům.

Duel mezi Olomoucí a Hradcem Králové bude zahájen v sobotu v 17 hodin v kohoutí plecharéně. Pro hostující fandy, kteří nebudou mít cestu na olomoucký zimní stadion, bude připraven on-line textový přenos.

Sestavy z posledních utkání

HC Olomouc: Kašík (13. Halász) – Houdek, Nedbálek, Bartoň (C), Ondrušek, Lhotský, Valenta, Janáček, Staněk – Kucharczyk, Diviš, Hampl – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal, Kolouch, Selingr – Rác, Heža, Vodný. Trenéři: Petr Fiala a Jan Tomajko.

Královští lvi Hradec Králové: Čech – Roupec, Chmelíř, Čížek, Vágner (C), Karlíček, Hendrich, Čáp – Kubica, Mikeska, Haluza – Finsterle, Švagrovský, Moskal – Půlpán, Brož, Říha – Valášek, Macháň, Berger – Luštinec. Trenér: Martin Hosták.