Derby se Zlínem i účastník KHL! Olomoucký A-tým zná rozpis přípravných zápasů

Redakce
O L O M O U C – Už se to blíží! Olomouc se už může postupně víc a víc těšit na jubilejní pátou extraligovou sezónu v řadě v rámci novodobé historie klubu. Po konci letní přípravy se v závěru července dostanou kohouti po skoro čtyřech měsících na led. Ani ne po deseti dnech je pak čeká první velká výzva, když se Hanáci utkají v přímé konfrontaci účastníka věhlasné KHL, a sice Slovan Bratislava. I poté se však fanoušci mají na co těšit, v přípravě Olomouc narazí dále třeba na regionální rivaly ze Zlína a Třince, prvoligovou Jihlavu či slovenský Trenčín.

Olomoučtí extraligoví hokejisté postupně finišují se společnou částí letní přípravy, v první polovině července pak následuje volno, jež hráči využívají podle svého gusta. Někdo volí úplnou relaxaci, někteří jedinci naopak ještě tvrdě dřou, aby na startu přípravy na ledě byli v nejlepší možné formě. Trenérský tandem Zdeněk Moták-Jan Tomajko naplánoval první tréninkovou jednotku na ledě Zimního stadionu na pondělí 23. července.

Už ve čtvrtek 2. srpna, tedy ke konci druhého týdenního cyklu na ledě, se mohou olomoučtí fanoušci těšit na velmi exkluzivního soupeře. Na Hanou zavítá osminásobný mistr Slovenska a československý šampion z roku 1979 Slovan Bratislava. Mančaft, který má na aktuální soupisce kupříkladu brankáře Marka Čiliaka nebo objev letošního mistrovství světa v Dánsku Mario Grmana, i nadále působí v prestižní KHL. Olomouc se s účastníkem této soutěže střetne po dvou letech, v roce 2016 hrál tehdejší výběr Zdeňka Venery proti Nižnému Novgorodu.

Hned další týden pak čeká kohouty náročná dvojitá výzva. V úterý 7. srpna zavítají na půdu Jihlavy, která po letošním sestupu do WSM ligy řeší ještě trable se střechou své domácí arény. Podle aktuálních informací šlo však spíše o formalitu, na Horáckém zimním stadionu by tak měl zápas proběhnout bez problémů. O dva dny později je pak na řadě druhý letošní přípravný duel na ledě plecharény, když Olomouc vyzve poraženého z finále loňského ročníku Tipsport extraligy – Oceláře Třinec.

Podle aktuálního programu by měli následně Hanáci mít dva týdny bez zápasového vytížení, až ve čtvrtek 23. srpna se totiž uskuteční odveta s Jihlavou, ejž přijede přímo do Olomouce. Úterý 28. srpna bude ve znamení velkého hanáckého derby se Zlínem, které se odehraje na Zimním stadionu Luďka Čajky.

O dva dny později, ve čtvrtek 30. srpna, vyzve výběr trenérů Motáka a Tomajka na domácím ledě již tradičního soupeře z minulých příprav. Dukla Trenčín v uplynulém ročníku slovenské extraligy skončila na velmi kvalitním druhém místě. Obzvláště pikantní zápas to může být pro olomouckého brankáře Jana Lukáše, jenž právě Duklu díky fantastickým výkonům v bánskobystrické bráně připravil o titul. Odveta na slovenské půdě je pak na programu hned v úterý 4. září.

Jako generálka na nový extraligový ročník by mělo sloužit divácky velmi oblíbené derby se Zlínem, start zápasu je nyní naplánován na pátek 7. září v tradičních 17:00. První ostrý duel Olomouce v extraligové sezóně 2018/19 by se podle aktuálního itineráře měl odehrát o týden později, v pátek 14. září. Nicméně kvůli upravenému formátu hracích dnů a přesunu televizních práv na společnost O2 TV se může ještě tento termín změnit.

Kompletní rozpis přípravných zápasů

Čtvrtek 2.8. Olomouc – Slovan Bratislava
Úterý 7.8. Jihlava – Olomouc
Čtvrtek 9.8. Olomouc – Třinec (17:00)
Čtvrtek 23.8. Olomouc – Jihlava
Úterý 28.8. Zlín – Olomouc (18:00)
Čtvrtek 30.8. Olomouc – Trenčín (17:00)
Úterý 4.9. Trenčín – Olomouc
Pátek 7.9. Olomouc – Zlín (17:00)

Pozn. Uvedené časy utkání jsou zatím orientační, v následujícím měsíci se ještě budou zcela jistě upravovat. Sledujte naše sociální sítě a web, aby vám nic podstatného neuniklo!