Štval mě celý zápas, svěřil se po prohře s Mountfieldem Zbyněk Irgl

Jan Meichsner
O L O M O U C – Kohouti se po reprezentační pauze vrátili plní sil do závěrečných extraligových kol letošní sezóny. Jejich zápas na domácím ledě proti královéhradeckému Mountfieldu však nedopadl vůbec slavně. O jedinou branku Olomouce se v utkání postaral povedenou ranou Zbyněk Irgl. Na druhé straně se naopak postupně trefili Rosandič, Smoleňák a Vopelka. Výsledek 1:3 z hanáckého pohledu hodnotil krátce po utkání již zmíněný střelec jediného olomouckého gólu.

Hradečtí do utkání vstoupili lépe, než domácí Kohouti a po gólů slovenského obránce Mislava Rosandiče vedli 1:0. Zbyněk Irgl následně dokázal ve druhé třetině potrestat hákování Dominika Graňáka. „Začátek nám utekl, ale dokázali jsme se z toho oklepat a srovnat na 1:1. Když to ale řeknu napřímo s ohledem na náš výkon, stejně nás to nedokázalo zvednout. Z mého pohledu to s hokejem v některých fázích nemělo moc společného.“ Mountfield situaci po vyrovnání dokázal ustát, a ještě před druhou sirénou rozhodnout zápas gólem do šatny. „Samozřejmě, že to byla škoda takhle inkasovat těsně před odchodem do kabiny. Ještě navíc když jsme ten puk měli na hokejkách v situaci předtím. Zkrátka jsme ale měli zareagovat úplně jinak, jít víc agresivněji po puku,“ lamentoval olomoucký lídr Irgl.

⇒ Útočník Zbyněk Irgl

Ten v pozápasovém rozhovoru také přesně pojmenoval chyby, kterých se Kohouti v utkání s Hradcem Králové dopustili. „Celý problém je v tom, že si nedokážeme vypomoct. Uvedu to na situacích, kdy jde jeden z nás s pukem a další čtyři na něho koukají. V dnešním hokeji takhle neuděláte nic, když jdete do dvou, třetí vás dobruslí. Pak není, jak si vypracovat nějakou tu šanci. Dokud si nezačneme pomáhat a nepřihrajeme si puk a nezačneme hrát tak jak máme.“ Je ovšem nutno dodat, že část hanáckých problémů je způsobena velkou marodkou, která od poloviny prosince sestavu do jisté míry nepříjemně redukuje. „Je to těžké hlavně pro naše obránce, kteří už několikátý zápas hrají ve čtyřech lidech. Pro ně je to opravdu hodně náročné. Na druhou stranu zase je to o tom si vypomoct, my útočníci musíme chodit hlouběji do obraného pásma.“

Další zápas Moravany čeká opět na domácím ledě, na kterém již tuto neděli od 17 hodin přivítají Litvínov. „Všichni víme, že je každý zápas úplně jiný, my se teď na ten další musíme zase připravit. Řekneme si, kde byly ty chyby, které nás stály zápas. Celkově nás teď čeká ještě devět zápasů, a to je spousta bodů, které můžeme získat,“ uzavřel.