FOTO: Koloběžkiáda 2019 je minulostí! Zase se vydařila, pochvalovali si kohouti

Martin Vavruša, foto: Michaela Martinátová
O L O M O U C – Druhý květnový svátek patřil v Olomouci již tradičně Koloběžkiádě a stejně jako v předchozích letech, ani tentokrát na jejím startu nesměli chybět hráči HC Olomouc. Pod dohledem a vedením olomouckých hokejistů si mohli na koloběžkách zasoutěžit zájemci všech kategorií, od nejmladších, až po ty nejstarší. Veškerý výtěžek z akce putoval na konto Unie neslyšících.

Koloběžkiáda je v Olomouci už tradiční akcí, jíž je vyhrazen vždy druhý státní svátek v květnu. Letos se konal již její sedmý ročník a posedmé se akce účastnili také hráči HC Olomouc, kteří plnili roli předjezdců v jednotlivých kategoriích. „Jsem tady podruhé a je to super,“ užíval si akci David Ostřížek. „Hlavně pro děcka. Je to výborná zábava a výplň volného dne. A rodiče si to svým způsobem užijí s nimi,“ těšilo ho.

⇒ Útočník David Ostřížek

Každoročně putuje celý výtěžek z akce na konto Unie neslyšících, tentokrát se vybralo více než osmnáct tisíc, tedy ještě o tři tisíce více než v loňském ročníku. „Je to super. Každá koruna pomůže a je skvělé, že se lidi poskládali a že se něco vybralo,“ pochvaloval si olomoucký útočník.

Na Koloběžkiádě nechyběl ani brankář Jan Lukáš, který vedl v závodě náctileté děti a jako jeden z mála se u své kategorie s nikým nestřídal. „Foukalo a tak to bylo trochu náročnější, ale jsem rád. Byla to zábava a naštěstí relativně všichni dojeli, tak to bylo fajn,“ hodnotil olomoucký brankář své závody. Ten kromě toho, že se u rozjezdů s nikým nestřídal, okusil také dvakrát delší okruh než jeho spoluhráči před ním. „Rozdělovalo se to před začátkem. Kluci si vybrali, tak jsem řekl, co zbude, to mi dejte,“ vysvětlil, když stál opět oběma nohama na zemi.

⇒ Brankář Jan Lukáš

V celkovém hodnocení se pak olomoucká devětadvacítka shodla s Ostřížkem. „Je fajn, že je pěkné počasí a že to vyšlo. Bylo tady hodně lidí a je to příjemné zpestření oproti tomu sedět doma. Bylo to fajn,“ usmíval se olomoucký rodák.

Také s vybranou částkou byl ve výsledku spokojený. „Každá koruna je důležitá, je to přece jen na dobrou věc, což všichni ocení a jsou za to rádi. Navíc je tady dost zábavy, hodně lidí a dobré jídlo, taky fajn počasí. Takže organizátorům patří jen palec nahoru,“ shrnul své dojmy Jan Lukáš.