Dnes to muselo každého bavit, říkal po Trenčínu spokojeně Káňa

Martin Jindra
O L O M O U C - Dva kanadské body za gól z nájezdu a asistenci na gól Nahodila, to je bilance Jana Káni v jeho prvním přípravném zápase po dvou absencích v sestavě. Vyšperkovat svůj výkon mohl ještě v pozápasových nájezdech, finta pro diváky se mu však příliš nepovedla. V pozápasovém rozhovoru si z toho ale hlavu příliš nedělal, kvitoval útočné pojetí hry obou týmů a klepal si na zuby, aby mu vydrželo zdraví. Když je totiž olomoucký štírek zdravý, mají diváci v plecharéně o zábavu postaráno.

Káňa ve svém prvním přípravném zápase nastoupil po boku Nahodila a nové posily z Trenčína, Marka Hecla. „Cítil jsem se v pohodě. Ty tři týdny, co už jsme na ledě, jsem trénoval a bruslil o to víc. Až na nějaké herní zápasové situace, které jsem v tréninku neměl, to bylo dobré,“ popisoval olomoucký útočník.

„Zápas mi přišel z obou stran otevřený, oba týmy měly dost šancí a snažily se hodně napadat. Z toho pak plynuly brejky a nájezdy. Každého z nás to bavilo, protože jsme se všichni dostali do nějaké šance,“ naznačil Káňa jak se rodil jeho samostatný nájezd.

K trestnému střílení se rozjel po faulu na svoji osobu i přesto, že nejdříve vůbec nevěděl, že byl nájezd odpískán. Poté se ale pomalými obloučky rozjel k brance a suverénně překonal hostujícího brankáře. „Vůbec jsem nevěděl, že to je nájezd. Kluci na mě ale řvali, ať jedu. Je to jen příprava, kdy o nic nejde, tak jsem to zkusil. V lize by jel asi někdo, kdo nájezdy umí a dává z nich góly. Ale nájezd se mi povedl.“

Olomouc s Trenčínem i přes jasný výsledek v základní hrací době odehrála prodloužení a jely se také samostatné nájezdy. V nich už Jan Káňa úspěšný nebyl. „Říkal jsem si, že už jsem jeden gól z nájezdu dal a nikdo mě neukamenuje, když ten druhý nedám. Tak jsem to zkusil, ale vůbec mi to nevyšlo.“

„Zdraví zatím drží, doufám, že to tak bude i nadále a konečně v sezóně něco odehraju. V dalším přípravném utkání nás Kometa prověří asi nejvíce ze všech dosavadních soupeřů. Já se na ten zápas těším, protože to bude poprvé od mého přestupu z Komety do Olomouce před dvěma roky, kdy budu hrát v Brně. Doteď jsem tam nehrál, protože jsem byl vždy na marodce,“ připomněl své zdravotní problémy v minulých sezónách hráč, kterého olomoučtí fanoušci znají s číslem 63 na zádech.