Olomoucké třídy na konci přípravy zářily na turnajích

Zuzana Spurná
O L O M O U C – Turnaje patří už neodmyslitelně k letní přípravě. Ještě pár dní před startem nového ročníku a začátkem školního roku vyrazily třídy na několik takových akcí. Deváťáci se vydali tradičně do Šumperka, pátá třída to také neměla daleko. Svěřenci trenéra Sedláka odcestovali do Přerova. Ti nejmenší, tedy třeťáci, vyrazili o kousek dál, a to do Zlína. Dařilo se na všech třech turnajích.

Třeťáci bodovali v hokeji i ve fotbale

Tak trochu netradiční turnaj prožili olomoučtí třeťáci. Ti se pod vedením trenérů Littnera a Šimka zúčastnili v podstatě hned dvou akcí. Ve Zlíně změřili síly s domácími Berany a týmy z Brna – Kometou a Technikou.

Hokejový turnaj se odehrál systémem 4+1 na polovině hřiště. Každý tým se navíc musel rozdělit na dvě družstva, a to A a B. Mezi mantinely si vedl lépe B tým, který se umístil na skvělém prvním místě. Pomyslnou medaili ale vybojoval i A tým, který skončil třetí.

O den později se odehrál fotbalový turnaj a umístění si tentokrát obě družstva prohodila. Zatímco A tým tentokrát skončil první, druhá polovina olomouckých hráčů obsadila třetí místo!

Páťáci ovládli turnaj v Přerově

Skvěle si vedla i pátá třída Kohoutů. Svěřenci trenéra Pavla Sedláka vyrazili v posledních srpnových dnech do nedalekého Přerova. Společně s Hanáky se dvoudenního turnaje zúčastnili i domácí Zubři, Frýdek-Místek, Písek, Vítkovice nebo liberečtí Bílí Tygři.

Turnaj se odehrál systémem „každý s každým“, Kohouti tak odehráli celkem pět zápasů. Během prvního dne se postavili Písku a Přerovu, o den později změřili síly s Frýdkem-Místkem, Libercem a Vítkovicemi. V konkurenci dalších pěti soupeřů nakonec Olomouc vybojovala krásné první místo!

Devítka vybojovala na vyrovnaném turnaji v Šumperku stříbro

Úspěch slavili i deváťáci. Ti odcestovali na led Šumperka, kde vyzvali domácí Draky, Prostějov a Kroměříž. Turnaj devítek se odehrál systémem zvlášť bodovaných dvacetiminutovek, tedy 2 x 20 a prodloužení, případně tři nájezdy.

První dvacetiminutovku se Šumperkem zvládli lépe domácí, kteří ji vyhráli 1:0, v té druhé se ale lépe dařilo Olomouckým a po výsledku 2:1 ve prospěch Kohoutů nakonec musely rozhodovat nájezdy. V dovednostní disciplíně se štěstí přiklonilo na stranu Šumperka, který se tak mohl radovat z výhry. I duel s Prostějovem se změnil v drama. Kohouti s prostějovskými hokejisty nejprve remizovali 1:1, druhou polovinu vyhráli 1:0. I bonusový bod za prodloužení nakonec získali hráči v červeno - bílé kombinaci. Ani třetí utkání nebylo jednoduché. Kohouti s Kroměříží dvakrát remizovali (1:1 a 0:0), prodloužení ale ovládla Kroměříž. Hanáci se přesto mohli radovat z úspěchu a domů si přivezli druhé místo.

FOTO: Ilustrační foto