Je to o tom umlátit jeden zápas, popsal cestu za lepšími výsledky navrátilec Vodný

Petr Luzar
O L O M O U C – Ne, ani na čtvrtý pokus se Kohoutům nepodařilo přerušit sérii porážek. Červenobílí v pátek doma padli s rivalem ze Zlína v poměru 3:5, a prodloužili tak nelichotivou bilanci. Během prvních dvou třetin přitom hráči Mory podali bojovný výkon. V 11. minutě vyrovnal útočník Petr Kolouch na 1:1, aby pak v polovině utkání poslal Olomouc do vedení forvard Zbyněk Irgl. Čtyři zlínské góly v závěrečném dějství ovšem rozhodly, že si Berani odvezli všechny tři body. Nepomohl ani fakt, že se v olomouckém dresu opět objevil útočník Michal Vodný.

Olomoucké hokejisty v pátek čekalo derby proti hostům ze Zlína, kteří se doposud krčili ve spodních příčkách tabulky. Byli to ovšem žlutomodří, kteří se ujali vedení. Domácí ale nepropadli panice, a skóre otočili. Do závěrečné dvacetiminutovky vstupovali za stavu 2:1, a měli vše ve svých rukou. Čtyři góly hostů ale rozhodly o další olomoucké porážce. Závěru litoval i staronový útočník Michal Vodný. „Vzhledem k výsledku ze zápasu mám z návratu špatné pocity. První dvě třetiny byla hra vyrovnaná. Troufnu si říct, že jsme tahali i za delší konec, ale bohužel třetí třetina to všechno zkazila.“

Návrat Vodného proběhl rychle. Z prvoligové Třebíče se tak rychle sbalil a vyrazil směr Olomouc, aby byl připraven na páteční duel. „Ani nevím, jak se to zrodilo. Dozvěděl jsem se to ve čtvrtek ráno, takže jsem se sbalil, odehrál zápas, opět se sbalím a jedu zpátky,“ popsal osmadvacetiletý křídelník svou výpomoc.

Jak už bylo zmíněno, Olomoučtí se dokázali z úvodního, nepříznivého stavu dostat, a v polovině zápasu otočili skóre utkání, když Zbyněk Irgl dokázal překonat Čiliakova záda. Třetí třetina ale patřila Zlínu. Po čtyřech přesných trefách šli do vedení 2:5, které už nepustili. Jiskru naděje vykřesal minutu a půl před koncem útočník Rostislav Olesz, když snížil na rozdíl dvou branek. Z gólového představení to ale bylo vše, a Olomouc si připsala čtvrtou prohru v řadě, a devátou z posledních deseti střetnutí. „Bohužel, rozhodl rychlý gól. Odehrála se snad minuta a půl, a už to bylo 2:2. Zase se hrálo za vyrovnaného stavu, a naneštěstí jim tam napadal třetí, čtvrtý gól a už to bylo. Největší škoda pro nás je, že se na branky ani nenadřeli,“ mrzelo po utkání Vodného.

Momentálně se olomouckému celku nedaří. Propadat beznaději ale není na místě. Letošní základní část má před sebou ještě spoustu kol, ve kterých Hanáci mohou stále urvat nemálo bodů. „Je to o tom umlátit jeden zápas, a všechno se zase může otočit na lepší stranu,“ neztrácel optimismus navrátilec Vodný.