Byl to vyrovnaný zápas, hodnotil utkání v Třinci Lukáš Klimek

Kamila Ludwigová, Martin Stebel
O L O M O U C – Olomoučtí Kohouti si na třineckém ledě připsali první vítězství v roce 2020, když úřadujícího mistra porazili v samostatných nájezdech. Utkání v pozápasovém rozhovoru zhodnotil útočník Lukáš Klimek, který se pod úspěch týmu podepsal dvěma důležitými přihrávkami.

I přestože Hanáci soupeře v zápase přestříleli, museli dvakrát dotahovat. „Já myslím, že to byl vyrovnaný zápas, pouze jsme do něj hůře vstoupili, když jsme z první střely dostali gól,“ hodnotil utkání třiatřicetiletý útočník. „Inkasovaná branka nás trochu srazila dolů, ale řekli jsme si, že musíme stále zůstat pozitivní. Dokázali jsme do konce třetiny srovnat a posléze to bylo nahoru dolů, šance na obou stranách a utkání došlo až do nájezdů,“ dodal.

Samostatné nájezdy přinesly ukázkové drama, utkání rozhodl až v deváté sérii Zbyněk Irgl. „Já jsem to sledoval z druhé strany, z trestné lavice. Takže už jsem byl bez tlaku, mohl jsem být uvolněný, a tak jsem si to celkem užil. Myslím, že pro diváky to bylo zajímavé, dlouhé, hodně nájezdů. Hlavně, že se šťastným koncem pro nás, za to jsme rádi,“ komentoval rozhodující fázi zápasu.

⇒ Útočník Lukáš Klimek

V rozhovoru se ostravský rodák vrátil i k stále aktuálnímu problému Kohoutů, kterým je neproměňování šancí: „Třinec jsme přestříleli a myslím si, že i vyložených šancí jsme si dokázali vytvořit více. Poslední tři zápasy jsme prohráli, ale vždy jsme byli střelecky aktivnější a šancí si vytvořili více než soupeř. Hoříme jen v koncovce, ve chvíli, kdy budeme šance proměňovat, tak podle mého názoru půjdeme nahoru.“

Lukáš Klimek mohl olomouckému týmu zajistit tři body již ve třetí třetině, ale svou šanci, kdy jel na Jakuba Štěpánka, nevyužil. „Jel jsem z boku, tak jsem to zkusil na lapačku, ale Kuba (Štěpánek, pozn. redakce) to přečetl pěkně. Ještě byla škoda, že na začátku prodloužení jsme trefili tyčku, tam rovněž chyběly centimetry, takže trochu střeleckého štěstíčka bychom potřebovali,“ hodnotil svou šanci.

V závěru prodloužení nastala pro olomouckého forvarda krušná chvilka, když byl vyloučen za sekání. „Tam zbývalo 17 sekund, ve chvíli, kdy jsem si všiml, že odvolali gólmana, tak těch zmiňovaných 17 sekund bylo krušných. Ale jak už šlo utkání do nájezdů, byl jsem relativně klidný,“ vracel se k závěru zápasu vysoký útočník. A odpověď na otázku, zda by jel samostatný nájezd, kdyby neseděl na trestné lavici? „No, nevím. Chtěl bych jít, ale dva nájezdy už jsem letos nedal, takže nevím, jestli bych dostal důvěru,“ zakončil své povídání.