8. třída (ročník 2006) si z turnaje ve Zlíně odvezla stříbrné medaile!

Emil Weiss
Z L Í N - Závěr roku je vždy naplněn hokejovými turnaji. 29. až 30.12.2019 se ve Zlíně konal dobře obsazený hokejový turnaj i s mezinárodní účastí. Naše mužstvo jelo samozřejmě na tento turnaj s cílem hrát o co nejlepší výsledky a umístění. Kluci podávají v mistrovské soutěži Olomouckého kraje stabilně dobré výkony a po základní části jsou na druhém místě. Proto přijeli na turnaj do Zlína patřičně nabuzeni, aby změřili síly i s jinými mužstvy, se kterými se běžně nesetkají.

Naše mužstvo skončilo celkově na druhém místě, chybělo ale málo a kluci mohli být první. V utkání s Kladnem nám chybělo trochu toho sportovního štěstí.

SOUPISKA TÝMU HC OLOMOUC:

Weiss, Doseděl - Žák, Vrána, Kasal, Zatloukal, Dostál, Hroch, Galvas, Šulgan, Dokoupil, Pastrnek, Neoral, Pippal, Nemerád, Slíva, Frank, Hořák, Polcr.
Trenér: Pavel Sedlák.
Vedoucí týmu: Oldřich Zatloukal.

ÚČASTNÍCI TURNAJE:

HC Olomouc
HC Slavia Praha
Rytíři Kladno
Dukla Trenčín
HC Berani Zlín

PROPOZICE TURNAJE:

  • Hraje každý s každým, denně odehraje každé mužstvo dvě utkání.
  • Startují hráči ročníku 2006 a mladší.
  • Hra: 3x15 minut čistého času s tříminutovými přestávkami mezi třetinami a pětiminutovým rozbruslením.
  • Výhra za 2 body, za remízu 1 bod, 0 bodů za prohru.

VÝSLEDKY UTKÁNÍ:

HC Olomouc - HC Slavia Praha 7:4 (1:2, 2:1, 4:1)

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 6:3, 6:4, 7:4

První naše utkání začalo dobře, ale soupeř se nevzdal a dokázal vyrovnat. Na konci první třetiny šel dokonce do vedení. Potom jsme se s ním střídali ve vedení, ale po druhé třetině byl stav utkání zase vyrovnaný. Rozhodla až poslední třetina, kde jsme soupeře jasně přehráli a zvítězili 7:4.

Rytíři Kladno - HC Olomouc 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3

Po dvou třetinách jsme prohrávali 3:1. Zdálo se to pomalu již ztracené utkání, ale kluci zabojovali a dokázali vyrovnat. Utkání bylo ke konci velmi vyrovnané. Ani po čtvrté obdržené brance se naši borci nevzdali. Pátý gól jsme bohužel dostali těsně před koncem zápasu při naší power-play do prázdné branky. Jak se potom ukázalo bylo to rozhodující utkání. Pokud bychom dokázali za stavu 4:3 vyrovnat, měli bychom s Kladnem stejný počet bodů a rozhodovalo by celkové skóre a to jsme měli lepší než Kladno. První místo tak nám uniklo jen o „fous“.

HC Olomouc - Dukla Trenčín 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Průběh utkání: 4:0

Naše mužstvo nastoupilo k utkání proti Trenčínu s vědomím, že pokud chtějí dobré umístění na turnaji, musí vyhrát. Bojovali jsme na začátku proti dobré obraně Trenčína, ale i přesto se nám dařilo dávat góly. Poslední třetina skončila 0:0, soupeř se do nás mnohokrát „zakusoval“, ale naši kluci tlak vydrželi a tak nakonec vyhráli bez jediné obdržené branky.

HC Olomouc - HC Berani Zlín 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1

Do posledního utkání jsme šli s tím, že je sice již rozhodnuto v jakém pořadí se na turnaji mužstva umístí, ale naši hráči utkání proti Zlínu brali jako prestižní záležitost, jak se říká - takové malé derby. Zlín chtěl určitě vyhrát, protože to pro něj bylo také poslední utkání, a zatím ve všech třech předchozích zápasech vždy odešel poražen. Ale od začátku utkání se naši hráči do soupeře opřeli, a po dvou třetinách jsme vedli 3:0. Soupeř až v poslední části jemně zkorigoval výsledek, a tak Olomouc zaslouženě vyhrála 5:1 a potvrdila své 2. místo na turnaji.

Zbývající výsledky:

HC Berani Zlín - Dukla Trenčín 1:5
Rytíři Kladno - Dukla Trenčín 3:2
HC Berani Zlín – HC Slavia Praha 0:2
HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 2:3
HC Berani Zlín - Rytíři Kladno 2:4
Dukla Trenčín – HC Slavia Praha 2:4

KONEČNÁ TABULKA:

poř. mužstvo skóre body
1. Rytíři Kladno 15:9 8
2. HC Olomouc 19:10 6
3. HC Slavia Praha 12:12 4
4. HK Dukla Trenčín 9:12 2
5. PSG Berani Zlín 4:16 0

Nejlepším obráncem na turnaji byl vyhlášen náš hráč Tomáš Galvas.

Závěrem je třeba všem našim hráčům poblahopřát k zisku 2. místa a malého poháru (medaile bohužel nebyly). Děkujeme za bojovnost, odvedený výkon a dobrou reprezentaci našeho klubu HC Olomouc. Přejeme jim mnoho zdaru do dalších mistrovských utkání a turnajů, které určitě přijdou na konci sezóny.

Dík patří také trenérovi a vedoucímu mužstva.