FOTO: Šesťáci obsadili na třineckém Frozen Cupu páté místo!

Redakce, FOTO: Tomáš Adler
T Ř I N E C – O víkendu 7. až 9. února 2020 se v Třinci uskutečnil druhý ročník Frozen Cupu, kterého se směli zúčastnit hráči do dvanácti let. Nechybělo ani mužstvo z Olomouce, které na turnaji obhajovalo stříbrné příčky z předchozího ročníku. V konkurenci týmů z Česka, Slovenska, ale i Běloruska nakonec mladí kohouti dosáhli na páté místo, když v posledním utkání vrátili Liberci porážku z loňského finále.

Během reprezentační pauzy měli přestávku dorostenci i junioři, o šesťácích to však neplatilo, jelikož ti se vydali do Třince k druhému ročníku turnaje Frozen Cup. V předešlém ročníku se mladí kohouti umístili na druhé příčce, když ve finále prohráli s Libercem, a letos chtěli na tento úspěch navázat.

Hanáci začali základní skupinu utkáním s Minskem, se kterým však prohráli 2:4, poté narazili na obhájce z Liberce a utrpěli trpkou porážku. Do posledního utkání s Popradem už tak šli bez možnosti bojovat o účast v play-off. O jediný gól však podlehli i tomuto soupeři a ze základní skupiny vyšli bez bodu. Čekaly je tak jen boje v dolní čtyřce.

V jejich rámci kohouti změřili síly nejprve s Třincem, který porazili 7:5 a následně podruhé s Libercem. Tentokrát už se však Hanáci dočkali vítězství a v posledním utkání turnaje se mohli těšit z odvety za loňské finále a z pátého místa na turnaji.

Výsledky:

Olomouc - Minsk 2:4
Olomouc - Liberec 4:9
Olomouc - Poprad 2:3

Olomouc - Třinec 7:5
Olomouc - Liberec 5:4pp