Měli jsme zbytečně moc vyloučení, mrzelo obránce Dujsíka

Petr Luzar
O L O M O U C – Snažili se. Bojovali o každý kus ledu, ale stejně to nakonec nestačilo. Hokejisté Olomouce nedokázali v úterním duelu, který se kvůli prevenci hrál před prázdnými tribunami, navázat na první vítězství v sérii. V komorní atmosféře padli proti Beranům výsledkem 3:1, a do Zlína se tak pojede za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy. Jediným domácím střelcem byl zadák Tomáš Dujsík, který tak bodoval v obou dosavadních zápasech série.

Utkání se vlivem preventivních opatření hrálo před zcela prázdnými tribunami. Na stadionu tak byla slyšet například komunikace mezi hráči. Rozporuplné pocity z netradičního duelu měl i jediný střelec Olomouce v úterním zápase, Tomáš Dujsík. „Určitě to není nic příjemného. Každý se těší na play-off, plný stadion a na diváckou kulisu. Byl to nezvyk. Pro mě osobně nic moc,“ ohodnotil Dujsík střetnutí bez diváků.

Hanáci vstupovali do zápasu s cílem urvat druhé vítězství, a výrazně se tak přiblížit branám čtvrtfinále. Do vedení se ale ke konci úvodního dějství dostali žlutomodří, které do vedení poslal útočník Zdeněk Okál. V polovině duelu Dujsík vyrovnal, ale ve třetí třetině se dvakrát prosadili hráči Zlína. „Největší překážkou k naší výhře byla naše vyloučení. Měli jsme zbytečně moc trestů, a taky jsme se nechali strhnout zlínským herním stylem. Hráli tvrději, napadali nás. My jsme to trochu čekali, ale asi jsme se s tím nedokázali vyrovnat. To byla ta chyba, nechali jsme se vyhecovat, pak následovala vyloučení, a z toho pak pramenila převaha Zlína,“ hledal Dujsík důvod porážky.

⇒ Obránce Tomáš Dujsík

Sedmadvacetiletého beka tak alespoň potěšila podpora několika desítek fanoušků, kteří podporovali svůj milovaný klub před stadionem. „Chtěli bychom moc poděkovat naším fanouškům. Slyšeli jsme je při každé pauze, a chvilkami i během zápasu. Bylo super je slyšet alespoň takhle, za těmi zdmi,“ děkoval brněnský rodák těm nejvěrnějším.