Nováčci sezony 2019: Připomeňte si hráče, kteří přišli v průběhu loňského ročníku

Martin Vavruša
O L O M O U C – Nová sezona už se rychle blíží, pojďme si ale ještě naposled zavzpomínat na tu uplynulou. A to v posledním dílu Nováčků sezony 2019/2020, kde se podíváme na výkony hráčů, kteří posílili olomoucký tým v průběhu loňské sezony. Především v říjnu se totiž Hanáci potýkali s nepříjemnou marodkou a lovili tak v řadách svých mladých hráčů i v ostatních týmech. Dres kohoutů oblékli Pavel Musil, Matěj Pekr, Michal Vodný, Matěj Kořenek, Jan Bambula a brankář Vojtěch Mokrý.

Matěj Kořenek

Kořenek si již dříve připsal několik startů v dresu Olomouce během přátelských utkání, vůbec poprvé však naskočil do extraligového klání až loni proti Plzni. Hned při svém debutu dostal prostor v první lajně po boku zkušených útočníků Klimka a Ostřížka. Jak hodnotil Kořenek svou premiéru, se dočtete v rozhovoru. Mladý útočník poté zasáhl ještě do třinácti dalších utkání, ale na bodový zápas zatím čeká. To však není jeho situace v juniorce, kde během loňských 34 utkání nasbíral sedmnáct branek a stejný počet asistencí.

Matěj Pekr

Po Kořenkovi se na dva zápasy objevil v olomouckém dresu Matěj Pekr, který přišel na střídavé starty z Jihlavy. Pekr si od 18. do 20. října střihl pořádný trojboj, poněvadž hrál profesionální utkání každý z těchto tří dnů. V těch dvou za Olomouc změřil síly s Hradcem Králové a s Litvínovem, ale bodově vyšel naprázdno. Zbytek sezóny už strávil v Jihlavě, kde nasbíral během padesáti zápasů 23 branek a 19 asistencí.

Jan Bambula

Několik startů za Olomouc, včetně své premiéry v Tipsport extralize, si v uplynulém ročníku připsal také Jan Bambula. Jeho první zkušenost se seniorskou soutěží to však nebyla. Už dříve se proháněl po ledech první ligy v dresu Havířova, a to i přestože ještě zasahoval i do juniorské soutěže (rovněž za AZet). V dresu Olomouce nastoupil celkem do pěti utkání, prvního bodu se ale zatím nedočkal. V CHANCE lize nasbíral sedm gólů a dvanáct asistencí. Svými výkony na sebe mladý talent poukázal natolik, že si mezi kohouty vybojoval smlouvu pro nadcházející ročník!

Pavel Musil

Musil zahajoval loňskou sezónu v Boleslavi, kde se mu příliš nedařilo a potřeboval nový impulz. Na Hanou přišel po čtvrtině sezóny a oživení na sebe nedalo dlouho čekat. Za Bruslaře si během třinácti utkání připsal jen dvě branky a jednu asistenci, zato mezi kohouty hned ve třetím duelu odstartoval čtyřzápasovou bodovou sérii. Na vrchol dosáhl sedmadvacetiletý útočník v druhé polovině prosince, kdy během pěti po sobě jdoucích utkání posbíral osm kanadských bodů. Celkem si za Olomouc v 37 kláních připsal třináct branek a stejný počet asistencí. Podobnými čísly se přitom mohl v extraligové kariéře chlubit jen jednou, o tři roky dříve, kdy však k jejich sesbírání potřeboval ještě o pět zápasů více. Zajímavostí je, že Musil během uplynulého ročníku nedokázal bodovat jen proti Plzni, kam shodou okolností po svém angažmá v Olomouci zamířil.

Prohlédněte si sestřih Musilových gólů v dresu Mory:


Zdroj: Hokejka TV

Michal Vodný

Vodný přišel až po Musilovi, ale v Olomouci strávil více času než Pekr i Bambula, kteří měli rovněž vyřízeny jen střídavé starty. Naskočil celkem do jedenácti utkání a jako jediná z dočasných náhrad si připsal i kanadský bod. Stejně jako Pekr začal i Vodný třemi utkáními ve třech dnech, kdy změřil síly se Zlínem, poté se Vsetínem (za Třebíč) a třetí den s Karlovými Vary. Na jediný extraligový bod si ale musel počkat ještě čtvrtinu extraligové sezóny, do příštího utkání s Karlovými Vary, během nějž přihrál na úvodní gól Skladanému. Za Třebíč v první lize odehrál 53 zápasů a připsal si 16 branek a 18 asistencí.

Vojtěch Mokrý

Obrovskou pozornost si v závěru sezóny vysloužil Vojtěch Mokrý. Ten totiž nastoupil ke třem utkáním včetně extraligové premiéry během krátké indispozice Lukáše a Konráda a své příležitosti se zhostil na výsost dobře! Na mladého gólmana přitom nečekal vůbec jednoduchý úkol – soupeřem ve zmíněných třech zápasech byli Hanákům liberečtí Bílí Tygři, s nimiž držela Olomouc nepříznivou bilanci 0:3, rozjetá Kometa a úřadující mistr z Třince. Ještě před prvním zápasem si Mokrý dával za cíl neinkasovat z první střely (rozhovor s Mokrým po jeho premiéře), ale už po něm mu patřily ovace fanoušků. Věkem stále ještě junior povolil Liberci jen jedinou branku a lvím podílem se zasloužil o vítězství kohoutů! Neuspěli ani hráči Komety a porážku tak musel mladý gólman zkousnout až napotřetí, od Třince. Ale ani Oceláři nedokázali Mokrého prostřelit více než dvakrát, a ten tak během tří utkání zaznamenal fantastickou úspěšnost zákroků – 93,9 %!

Užijte si sestřih nejzajímavějších zákroků osmnáctiletého brankáře!


Zdroj: Hokejka TV