Na extraligu se těším, snad předvedeme co nejlepší výsledek, míní Tomáš Gřeš

Lukáš Losleben, FOTO: hcporuba.cz
O L O M O U C - Celkem 36 kanadských bodů za 17 branek a 19 asistencí. Takovou bilancí za loňskou sezónu se může pyšnit útočník TOMÁŠ GŘEŠ, jenž bude od nového ročníku oblékat dres s kohoutem na prsou. Ačkoliv má rodák z Ostravy na svém kontě několik extraligových startů, převážnou část kariéry strávil ve druhé nejvyšší soutěži. Jak čtyřiadvacetiletý forward vnímá svůj dosavadní posun? To se mimo jiné dozvíte v následujícím rozhovoru.

Tomáši, jak si zvykáte na nové prostředí?

Zatím je vše super. Mám zde výborné zázemí, k čemuž přispívá i skvělá atmosféra v kabině. Všichni trenéři jsou na nás v rámci možností hodní, takže můžu říct, že jsem spokojen.

Říkáte, že v kabině panuje dobrá nálada. Už jste se stihl poznat s celým týmem?

S několika hráči ano, se všemi ale úplně ne, jelikož jsme kvůli momentální situaci rozdělení na skupinky. Postupem času na to bude určitě daleko více prostoru.

Spolu s další posilou, Janem Bambulou, jste hrával i v předchozích letech. Pomáhá vám i on se začleněním se do mužstva?

My si pomáháme navzájem. Jsme kamarádi už delší dobu a já jsem rád, že tady je. Když něco nevím, tak se za ním mohu stavit. Dokonce jsme spolu i v tréninkové skupině, takže můžeme ihned probírat vše, co je třeba.

Byl jste se už projít po Olomouci? Co říkáte na město?

Ještě moc ne, jelikož je situace taková, jaká je. V plánu to ovšem mám. Když projíždím Olomoucí na trénink, tak vidím, o jak hezké město se jedná. V nejbližší době se chci jít podívat do centra.

Přicházíte z Poruby, kde jste měl loni velmi dobré statistiky. Věříte, že na ně dokážete v následující sezóně navázat?

Doufám, že se mi to povede. Extraliga je ovšem jiná soutěž a já k tomu přistupuji s pokorou. Určitě se budu muset snažit víc, než doposud. Uvidíme, jaký dostanu prostor na ledě a jaká bude má úloha v týmu, jelikož od toho se mé výkony budou nejvíce odvíjet.

Vy už jste k několika extraligovým zápasům v minulosti nastoupil. V čem je pro vás největší rozdíl oproti Chance lize?

Extraliga je rychlejší a více se v ní pracuje s taktikou. Dále je nejvyšší soutěž rozhodně vyrovnanější. Když jste v Chance lize na špici, tak slabší týmy porážíte rozdílem třídy, což se v extralize prakticky nestává.

Nyní vás premiérově čeká kompletní sezóna v nejvyšší soutěži. Jak se těšíte na tuto výzvu?

Těším se velice. Je to svým způsobem odměna za mé dosavadní výkony. Budu se muset společně s týmem pořádně připravit a doufám, že předvedeme co nejlepší výsledek.