Štafeta na vozíku? Až pak si člověk uvědomí, jaký má luxus, uznává Petr Strapáč

Josef Prášek
O L O M O U C – Lukáš Klimek, Lukáš Kucsera, Petr Strapáč a Tomáš Gřeš se v pátek zúčastnili osmého ročníku Štafety na vozíku v Rudolfově aleji, a dokonce si sami zkusili projet trať. Následně rozdávali úsměvy a autogramy fanouškům. Celý den byl velmi pestrý, program byl od 10 hodin dopoledne do 22 hodin večer a vystoupili například i zpěváci ze Superstar.

Naši zmiňování hráči si střihli o to, s kým bude menší rozhovor a tento souboj vyhrál Petr Strapáč. Jaký to pro něj byl den?

„Bylo to moc zajímavé, byla to pro mě první zkušenost, že bych vůbec seděl na vozíčku. Byl jsem překvapený, že ovládání není moc jednoduché. Trošku to se mnou házelo a táhlo mě to na jednu stranu, ale zvládl jsem to a odjel celou trať,“ vysvětluje Petr Strapáč, že vozíčkáři to nemají vůbec lehké.

⇒ Útočník Petr Strapáč

„Je to pro ně nepříjemné. Až potom si člověk uvědomí, jaký má luxus, že se může volně pohybovat. Možná nám to ani nedojde, než to samotného člověka nepotká,“ uvědomuje si. „Je ovšem obdivuhodné, jak se s tím dokáží poprat a fungovat víceméně normálně,“ chválí vozíčkáře olomoucký útočník.

Kolem poledne, až si čtyři hanáčtí hráči projeli trať, tak si sedli ke společnému stolu, kam za nimi přicházeli jejich příznivci. „Je to i součást toho, že reprezentujeme klub. Je to potřeba a rádi na každou akci dojdeme,“ povídá spokojeně třicetiletý hokejista. Článek ohledně akce najdete i ZDE.

Petr Strapáč se rozpovídal také o aktuální přípravě kohoutů. „Už skoro finišujeme a čeká nás poslední týden. Dávky jsou o něco vyšší, ale přijde mi, že letní příprava rok od roku utíká rychleji. Takže mi to ani nevadí. Když jsem byl mladší, tak to bylo asi horší,“ uznává s úsměvem.

Asi není žádným překvapením, že se hodně těší, až vyjede se spoluhráči na ledovou plochu. „Pauza z ledu byla dlouhá. Navíc jsme zatím nebyli letos na dovolené, takže se těšíme o to více,“ říká rodák z Ostravy. „Teď ale za chvíli budeme mít čtrnáct dní volno a s rodinou pojedeme do Chorvatska. Bude to relax a doufám, že dojedu připravený na tréninky na ledu,“ dodává závěrem Petr Strapáč.