Kohout měsíce října: Drtivé vítězství gólmana Libora Kašíka

Redakce
O L O M O U C - Devatenáctiletý gólman HC Olomouc Libor Kašík suverénně ovládl říjnové pokračování ankety Kohout měsíce. Od fanoušků získal celkem 440 bodů a jednoznačně s velkým náskokem obsadil první pozici. Na druhé místo se prokousal nejlepší střelec Hanáků Petr Haluza, na bednu se potom vešlo ještě zkušené pravé křídlo prvního útoku Radim Kucharczyk.

Libor Kašík předváděl v říjnu doslova excelentní zákroky, třikrát udržel čisté konto a vstřelit mu branku bylo skoro nemožné. Se svou úspěšností téměř 97 % byl mezi prvoligovými muži v masce nejlepším.

Trenéři Petr Fiala s Janem Tomajkem tak mají příjemné starosti, neboť se jim v týmu sešli dva výborní gólmani. Žigárdy chytal ve vynikající formě v první části sezóny.

Kašík vyhrál hlasování fanoušků s obrovským náskokem, druhý skončil nejlepší střelec týmu Petr Haluza, třetí pak Radim Kucharczyk, který také sbírá jeden kanadský bod za druhým. Čtvrté a páté místo pak obsadili jeho kolegové z úderné první formace Jiří Dopita a Pavel Selingr.

V průběžném pořadí ankety "Kohout sezóny" (sčítají se všechny odehrané měsíce) vede právě Jiří Dopita s Radimem Kucharczykem se shodným počtem 17 bodů.

Rozhovor s vítězem ankety Liborem Kašíkem přineseme později, neboť mladý gólman se v neděli hlásil na srazu reprezentace U20.

Kohout měsíce října – TOP FIVE

1. Kašík Libor       440 bodů
2. Haluza Petr       209 bodů
3. Kucharczyk Radim  161 bodů
4. Dopita Jiří       116 bodů
5. Selingr Pavel      66 bodů

Jednotlivé měsíční výsledky se sčítají tímto způsobem: první místo v měsíčním bodování = 10 bodů, druhé místo = 9 bodů atd.

Kohout sezóny – průběžné pořadí do 5. místa

1. Dopita Jiří        17 bodů
1. Kucharczyk Radim   17 bodů
3. Haluza Petr        13 bodů
4. Bartoň Jakub       11 bodů
5. Kašík Libor        10 bodů
5. Pekr Matěj         10 bodů