Report ze zápasu OLO vs. MBL (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(0:1, 1:2, 0:1)

logo

BK Mladá Boleslav

Souboj nováčků odstartovala o něco lépe Olomouc, která zahrozila šancí Romana Ráce a příležitostí Mataie, jeho pokus ale Rittich v poslední chvíli zastavil vyrážečkou. Aktivní Hanáci si v páté minutě vybojovali na soupeři dvojnásobnou přesilovou hru, kterou mimochodem hráli poprvé v sezóně. Sehráli ji však velice staticky, s čímž Mladoboleslavští neměli potíž.

Následovala řada vyloučení, převážně hráli v početní výhodě hosté, gól však padl v rovnovážném počtu hráčů na ledě. Na pravém kruhu nechali Olomoučtí zcela volného kapitána Mladé Boleslavi Davida Výborného, který zamířil přesně do horního rohu Vošvrdovy branky.

Vedení svěřenců trenéra Františka Výborného mohl smazat olomoucký útočník Rostislav Marosz, který dostal přesný a skvěle načasovaný pas za hostující obranu. Tváří v tvář vymíchal Ritticha, střídačka Kohoutů už se pomalu radovala, v tom však hostující gólman zasáhl neuvěřitelně svou lapačkou, čímž udržel svůj celek ve vedení.

Ani po druhé části nebylo v olomoucké plecharéně příliš veselo. Krátce po začátku třetiny se před branku Mory dostal David Výborný, který dokázal zasunout kotouč za gólmana Vošvrdu, čímž se zapsal podruhé v utkání mezi střelce. Olomoučtí však se svou odpovědí příliš dlouho nečekali. Ve velkém zmatku před Rittichovou klecí se nejlépe dokázal zorientovat Erik Hrňa.

Když se Olomouckým naskytla šance při přesilovce vyrovnat, unikl domácí obraně hostující Lukáš Pabiška, který ve vlastním oslabení vrátil Mladoboleslavským dvoubrankové vedení. O chvíli později mohlo být pro domácí ještě hůře, v dobré příležitosti se zjevil Vrbata, jenže Vošvrda se tentokrát vyznamenal.

Šanci na to, dostat Kohouty zpět do hry, měl dvě minuty po úvodním vhazování třetí třetiny Marek Laš, kterému zpoza branky nabil Hrňa. Laš byl faulován, přesto dokázal zakončit, Rittich se ale předvedl opět skvěle.

Na domácích hokejistech bylo vidět, že jsou psychicky dole, zato hosté si byli plně vědomi svého náskoku. Vše vyvrcholilo tím, když se závěrem olomoucké přesilovky přehnal přes všechny domácí zadáky Pavel Musil, jenž přehodil gólmana Hanáků, dal čtvrtý gól svého celku a sám poprvé v extralize zaznamenal branku.

Po čtvrté trefě Bruslařů bylo o výsledku zápasu téměř definitivně rozhodnuto, podle čehož také vypadal obrázek hry. Olomoučtí se přes sebevědomou obranu hostů nemohli dostat, a když už se náhodou dostali až do prostoru brankoviště, zasáhl spolehlivě brankář Rittich, mladoboleslavská hvězda utkání.

Mora tak přišla o svou domácí třízápasovou sérii vítězství. V souboji nováčků podlehla Mladé Boleslavi 1:4.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Kromě přesilovky pět na tři bych zmínil ještě šanci Rosti Marosze, kdy už všichni domácí měli asi ruce nahoře. On to bohužel nezvedl a Rittich mu tu šanci chytil. Odehráli jsme nejlépe asi první třetinu, i přesto, že jsme ji prohráli. Nešla nám oslabení, ani přesilovky, v tom byl velký rozdíl mezi oběma celky. I když hráči ještě bojovali, závěrem utkání jsme se víceméně protrápili. Nechci filosofovat dopředu, ale možná je pro naše hráče dobře, že prohráli. Možná si uvědomí, že není pravidlem doma vyhrávat, a že si budou muset nějaké body uhrát i venku.