Report ze zápasu MBL vs. OLO (4:2)

BK Mladá Boleslav

logo

4:2

(3:0, 0:0, 1:2)

logo

HC Olomouc

Úvod zápasu byl poznamenán několika vyloučeními. Hrálo se 4 na 3, přičemž tuto přesilovku využil po několika sekundách domácí kapitán David Výborný, jenž se nechytatelnou střelou do pravého horního rohu Trvajovy klece nemýlil. Bruslaři následně chybovali v rozehrávce, a málem tudíž inkasovali. Dlouhý však v úniku trefil Rittichův beton. Už to vypadalo, že další přesilovka Mladé Boleslavi zůstane nevyužita, ale půl minuty před jejím koncem se domácí přeci jen prosadili zásluhou Milana Hrušky, jehož přesný zásah skončil také až za zády Jiřího Trvaje. Netrvalo to dlouho a opět se vylučovalo. V přesilové hře zahrozil nebezpečně Houdek či Skrbek. Jejich šance ale pokaždé skončily na betonech domácího brankáře.

Následně se dění na ledě na nějaký čas poněkud zklidnilo. Byli to ale znovu domácí, kterým se podařilo skórovat. Ve zkrácené početní výhodě se prosadil přesně mířenou střelou Radan Lenc, jenž se bez problémů skóroval z mezikruží. Olomoučtí se po inkasovaném gólu snažili snížit. Ve výhodě musel Rittich krotit nebezpečnou šanci Hanáků a v oslabení domácích si hosté vypracovali slušný tlak. Nutno říci, že díky obětavé obraně Mladé Boleslavi a domácímu brankáři se prosadit nedokázali. První třetinu tedy jasně ovládli Boleslavští.

První dobrou příležitost ve druhé třetině si vypracoval olomoucký Martin Cibák. Domácí brankář na jeho střelu ale vytasil svou lapačku a prezentoval se dalším jistým zákrokem. O několik minut později zahrozili opět domácí. Milan Mikulík dobře nahrál Romanu Čermákovi, druhý jmenovaný jen o kousek minul. Velice tvrdě byl atakován Michal Broš, jenž teprve nedávno doléčil své zranění. Domácí útočník odjel po několika dlouhých minutách za pomoci spoluhráčů do zázemí ŠKOENERGO Arény. Za faul na asistenta domácího kapitána obdržel trest ve hře hostující Radek Dlouhý.

Mladé Boleslavi se poté naskytla dlouhá přesilovka 5 na 3. V té trefil Mitja Robar levou tyč Trvajovy klece. A následně jen těsně mimo mířili Stříteský či Klimenta. I přesto, že Bruslaři Kohouty v jejich obranném pásmu doslova grilovali, většinu tutových šancí Boleslavských polapil Jiří Trvaj. Domácí hráči velmi dlouho i v klasické početní výhodě okupovali útočné pásmo, ale žádný z nich čtvrtý gól do olomoucké sítě nepřidal. Olomouc si následně vytvořila několik šancí v útočném pásmu, ale byli to opět Středočeši, kteří vážněji zahrozili. Robar vyslal Musila do úniku, druhý jmenovaný nezakončil podle svých představ, a tak ve druhé třetině, ač se to mohlo zdát neskutečné, žádný gól nepadl.

Po 29 sekundách šli hosté opět do tří. Z blízkosti se dostal k dorážce Pavel Musil, jehož ale stejně jako Stříteského vychytal olomoucký brankář. I přes několik dobrých příležitostí tedy Bruslaři své vedení nenavýšili. Sám na branku ujížděl Peter Trška, jeho střela postrádala přesnost. Při několikáté přesilovce 5 na 3 už domácí přidali další branku. Matěj Stříteský na modré nad ničím nepřemýšlel a vystřelil. Kotouč skončil bez teče až za brankovou čarou. Olomoucký Skrbek na druhé straně otestoval Rittichovu pozornost, domácí brankář chytil i toto. Dalším hráčem, který se dostal do úniku byl Peter Zuzin, ani on ale maskovaného muže ve službách Mladé Boleslavi nepřekonal.

Nakonec se ale přeci jen Kohouti mohli radovat z čestného zásahu. Pavel Patera byl nikým nehlídán u vzdálenější tyčky Rittichovy branky a bez potíží uklidil kotouč za brankáře. Navíc se Olomoučtí prosadili i podruhé - Jakub Herman se taktéž před boleslavskou svatyní nemýlil. To nic ale nezměnilo na tom, že si tři body z duelu nováčků odnesla opět Mladá Boleslav.

OHLASY

Marián Jelínek (BK Mladá Boleslav): Mnoho hokejové krásy tohle utkání určitě nepobralo, ale my musíme být spokojení. Vůbec poprvé v sezoně jsme vybojovali šest bodů za jeden víkend, krom toho jsme vyhráli potřetí za sebou. Průběh zápasu se odvíjel od našeho náskoku, ke kterému jsme přišli velmi rychle a poměrně lacino, respektive proměnili jsme přesilovky. Závěr byl velmi hektický, takový dnešní hokej prostě je. Během chvilky se může všechno změnit. Jsme rádi, že jsme si dokázali v průběhu vypracovat dostatečně velký náskok, abychom mohli i po takovém závěru říct, že máme tři body.