Report ze zápasu KOM vs. OLO (3:1)

HC Kometa Brno

logo

3:1

(1:1, 0:0, 2:0)

logo

HC Olomouc

První třetina začala zlehka. Jenže ve čtvrté minutě ohrozil domácí klec Pavel Skrbek. Po těsném minutí Čiliakovy brány se do útoku vrhli Brňané. David Ostřížek zavezl puk do útočné třetiny, kde nahrál na Miroslava Holce. Jeho střelu dorážel Dočekal, ale „pouze“ na jmenovaného Ostřížka, který z ostrého úhlu dostal herní předmět do sítě. O pět minut později se do šance dva na dva dostal Herman s Richardem Divišem. Druhý jmenovaný dostal po přechodu modré čáry přihrávku, kterou umístil nad lapačku brněnského fantóma v brance.

Dočekal se dostal v následujícím čase do dvou šancí, ale žádná z nich neskončila gólem. Během této periody dostali domácí dvě příležitosti v početní výhodě a hosté jednu. 54 sekund přesilové hry si Kometa přenesla do druhé třetiny, která začala za stavu 1:1.

V prostřední části jsme se branky nedočkali. V úvodu třetiny dostal přihrávku osamocený Jakub Herman. Pokusil se kličkou do bekhendu vyzrát na Marka Čiliaka, ten ale jeho úmysl skvěle přečetl. Následně dostala Kometa dvakrát šanci skórovat ve zkrácené přesilovce 5 na 3. Na deset minut si šel odpočinout Michal Kempný za nesportovní chování. Před polovinou hracího času se na pravý kruh dostal Vojtěch Němec, ale levý horní roh olomoucké branky minul.

Na druhé straně měl příležitost urvat vedení na stranu Olomouce Roman Rác, ale jeho nadějné postavení u pravé tyčky zneškodnil bystrý Čiliak. Asi největší gólová šance Komety začala únikem Martina Dočekala. Ten si kličkou do forhendu nepřišel na Tomáše Vošvrdu. Jenže ihned poté se k puku přihnal Vojtěch Němec a našel volného Miroslava Holce. Holcova střela zamířila do výstroje ležícího brankáře. Na konci dvacetiminutovky se u domácí klece strhla bitka, za kterou si odešli posedět na trestnou lavici Hanzlík a Cibák.

Na začátku poslední periody si domácí okusili taktéž dvojnásobné oslabení, které ustáli. V osmačtyřicáté minutě se v početní nevýhodě dostali do úniku Tomáš Vondráček a Martin Dočekal. Druhý jmenovaný zakončoval tuto akci, ale hostující branku tečí přestřelil. Minutu na to mohl skórovat olomoucký Radek Dlouhý, ani v tomto případě branka nepadla.

V čase 50:58 se dostal ke střele na pravém kruhu Jan Hruška a pořádnou ránou poslal puk až do sítě hostů. Minutu a půl na to přejel přes modrou čáru Michal Kempný a poslal puk mezi Vošvrdou a levou tyčkou do klece. V poslední minutě hráli olomoučtí přesilovku bez gólmana, kontaktní gól se jim ale vstřelit nepodařilo. Kometa tak zvítězila 3:1 a připsala si letošní třetí výhru nad soupeřem z Hané.

OHLASY

Karel Beran (HC Kometa Brno): Bylo to tentokrát těžké utkání, minulé zápasy s Olomoucí jsme dvakrát vyhráli. Dnes jsme do zápasu nevstoupili špatně, dali jsme gól, pak byla ale aktivní Olomouc. Škoda druhé třetiny, vytvořili jsme si v ní tlak, ale gól nedali. Naštěstí se nám podařilo ve třetí třetině vstřelit rozhodující branku a vyhrát.