Report ze zápasu OLO vs. HKM (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(0:0, 1:3, 0:1)

logo

Mountfield HK

Hradečtí hokejisté se mohli velice rychle dostat do vedení, protože se už v první minutě ocitl ve velké šanci Mertl, k němuž se dostal puk po vyražené střele Kudrny, ale hostujícímu ostrostřelci ještě v tomto případě touš přeskočil přes jeho hůl. Poté se však hra hodně vyrovnala a na další větší šanci si museli přítomní diváci počkat až do 17. minuty, kdy byla střela Vantucha tečována jedním z domácích hráčů a Vošvrda měl ve své bráně co dělat, aby puk vyrazil mimo tři tyče.

Hodně chudou první třetinu však divákům zcela nahradila druhá část. V ní se nejdříve do jasné gólové šance dostal Rác, jemuž přihrál před prázdnou bránu Cibák, ale Kacetl se skvěle přemístil a jeho zakončení zastavil svým betonem. Poté už však přišla první branka. Pilař nahodil z pravé strany touš před Vošvrdu, který jeho pokus vyrazil před sebe, kde zrovna probíhal souboj Škůrkem a Lukášem Nedvídkem, od něhož se už puk odrazil do olomoucké brány.

Neuběhlo ani pár minut od první hradecké brány a Mora dostala skvělou šanci vyrovnat, protože domácí hráli dvojnásobnou přesilovou hru, ve které přihrál Laš k tyči Jakubu Hermanovi, jenž si ještě počkal až se Kacetl přemístí a následně poslal puk pod břevno hostující klece. Rozhodující část utkání však přišla až v posledních čtyřech minutách druhé dvacetiminutovky, kdy nejdříve hrál Hradec přesilovou hru, kterou střelou z levého kruhu využil Tomáš Pospíšil. Pomyslný hřebíček do olomoucké rakve ještě v samotném závěru druhé periody přidal Tomáš Mertl, kdy se Mountfield dostal do úniku dvou na jednoho a Kudrna přihrál svému spoluhráči před zcela prázdnou bránu.

Hradec Králové navíc ihned na začátku třetí třetiny utl odpor Olomouc svou čtvrtou brankou, kdy hosté svou kombinací naprosto vyšachovali domácí obranu a Rastislav Dej už jen poslal touš za zcela bezmocného Vošvrdu. Mora však utkání stále nevzdávala, jenže hra domácích byla v hodně velké křeči a střely olomouckých hokejistů spíše směřovaly přímo do středu brány, kde byl vždy připravený Kacetl.

Ten už nakonec nepustil za svá záda ani jeden pokus domácích, a tak si Hradec Králové poradil s Olomoucí 4:1, a dodržel tak pravidlo, že v utkání těchto dvou soupeřů vítězí hostující tým.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Hradec byl dnes lepším týmem a hlavně si hosté dokázali vytvořit větší množství gólových šancí. My jsme si také něco dokázali vytvořit, jenže to bylo až za stavu 1:4. V poslední době se však hodně trápíme s přesilovými hrami a dnes jsme to opět potvrdili, že se nám v nich nedaří. Sice se nám podařilo využít dvojnásobnou přesilovku, ale jinak jsme měli velké problémy s přechodem do svého útočného pásma. Ztrácíme tím zbytečně půdu po nohami, protože místo toho, abychom se nastartovali dobře sehranou přesilovou hru, tak v ní spíše trápíme. Inkasované branky padaly především po naší velké touze se ještě pokusit o nějakou akci, čehož Hradec využíval a hosté podnikali rychlé protiútoky.