Report ze zápasu ZLN vs. OLO (3:0)

PSG Berani Zlín

logo

3:0

(0:0, 2:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Velmi důležité utkání začalo velmi bleskově hned několika zajímavými příležitostmi. Nejdříve se při vlastním oslabení dostal do velmi nebezpečného úniku Herman, avšak jeho zakončení se nevlezlo mezi tři tyče domácí klece. Poté však byl na trestnou lavici ještě odeslán Cibák, a Zlín tak hrál přesilovku proti třem, jenže tu Kohouti ubránili parádně a téměř Ševce nepustili ani k jedné střele. V páté minutě hrála klasickou přesilovou hru i Olomouc, jenže hosté s ní naložili hodně bídně.

Mora se do další větší příležitosti dostala až ke konci 10. minuty, kdy před Kašíkem vznikl menší závar, čehož využil Zuzin, ale slovenský útočník už poté nedokázal překonat zlínského brankáře. Přítomní diváci mohli v první třetině vidět spíše hodně urputnou bitvu než pěknou hru, a od toho se také vyvíjelo malé množství šancí, protože ani jeden z týmů nechtěl udělat větší chybu, která by vedla k první brance v utkání. Do šaten se tedy odcházelo za bez brankového stavu.

Na začátku druhé třetiny si oba celky vyzkoušely své další početní výhody, jenže ani jedna neskončila gólem, a tak byla první branka v utkání vstřelena za klasického počtu bruslařů na ledě. Na začátku 27. minuty totiž od modré vystřelil Žižka, jeho střelu ještě mezi kruhy tečoval Pavel Kubiš a Vošvrda už nestihl zareagovat na změnu směru kotouče. Ve 30. minutě měl nejdříve na své holi vyrovnání Rachůnek, avšak jeho akce nevyšla, a tak se Berani dostali do rychlého protiútoku, kde se po vyražené střele Čecha ještě snažil dorážet Leška, ale Vošvrda svůj tým podržel.

V druhé polovině druhé třetiny hrála Mora v krátkém časovém rozmezí hned dvě přesilové hry za sebou, ale Hanáci si s nimi v posledních utkáních vůbec neví rady, a tak jejich početní výhody Zlín ubránil bez větších potíží. Kašík se však musel mít na pozoru klasické hře, protože na něj velmi nebezpečné střely vyslali Cibák a Marosz a zlínský brankář musel vytáhnout pár skvělých zákroků.

V závěru druhé periody ještě hráli domácí početní výhodu, kdy na trestnou lavici usedl Skrbek a Berani svému sokovi ukázali, jak se tato šance využívá. Svoboda vystřelil z pravého kruhu a Vošvrda jeho pokus vyrazil jen na levou stranu k cela volnému Petru Čajánkovi, jenž už měl před sebou snadnou úlohu a zlínský kapitán jen trefil odkrytou bránu Olomouce.

Zkraje poslední části hráli Ševci další přesilovou hru, kterou však ještě domácí nedokázali využít. Jenže na začátku 45. minuty putoval za katr po druhé v utkání Cibák a Zlín znovu trestal. Tentokrát si Svoboda a Čajánek vyměnili své role, protože kapitán domácích našel zpoza brány přesným pasem právě Jakuba Svobodu, jenž pohotovou střelou nedal Vošvrdovi žádnou šanci. Beranům se tedy velice rychle podařilo přidat další uklidňující branku a domácí už se poté spíše snažili neudělat nějakou chybu a především hrát na jistotu, a udržet si tak své vedení.

Mora se sice ještě snažila něco s vývojem utkání udělat, ale Hanákům už se do konce utkání nepodařilo najít recept na pozornou obranu Zlína, a Olomouc tak po prvé v sezóně nevstřelila ani jednu branku a po prohře 0:3 si už připsala svou šestou porážku v řadě.

OHLASY

Juraj Jurík (PSG Zlín): Bylo to nervózní utkání, pro nás jsou to důležité body. V první třetině mi přišlo, že nám to příliš svazovalo ruce. Hodně důležitý byl úvodní gól, protože jsme od něj odrazili a byli jsme lepší. Začali jsme napadat a po zásluze utkání dovedli do vítězného konce. Je pravda, že rozhodly přesilové hry, které se nám podařily využít a hostům naopak ne.