Report ze zápasu VIT vs. OLO (3:1)

HC Vítkovice Ridera

logo

3:1

(0:0, 2:1, 1:0)

logo

HC Olomouc

Úvodních dvacet minut přineslo vyrovnanou partii s nepříliš velkým množstvím šancí na obou stranách. Nejlepší příležitost ke skórování se Vítkovicím naskytla během dlouhé přesilové hry pět na tři, nicméně ani v ní jistého Trvaje Ostravané nepřekonali.

Optickou převahu v první periodě měli jednoznačně Hanáci, kteří díky aktivní hře a dobrému napadání hráli více na kotouči. Nicméně do vyložené šance je kompaktně pracující obrana domácích nepustila, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Ten ale ve druhé třetině nevydržel dlouho. Ne zrovna šťastně rozehrál puk zpoza vlastní brány domácí Dlapa a nabídl velkou šanci Jakubu Hermanovi. Ten ale trefil pouze vítkovického brankáře, od něhož se puk odrazil k volnému Marku Lašovi a tomu se už puk za Dolejšova záda dostat povedlo.

Vedení ale Kohouti neudrželi dlouho. O necelé tři minuty později totiž Vítkovičtí hráli přesilovku a puk vystřelený z hole Lukáše Zíba do branky nadvakrát pohotově dorazil Rudolf Huna. Nicméně ani tento stav nesignalizovala světelná tabule dlouho. Do vedení se domácí dostali díky bleskové střele zápěstím Rostislava Olesze, který takto nekompromisně vyřešil přečíslení dva na jednoho.

Po velmi divokém začátku druhé periody hra poněkud zvolnila tempo. Vítkovičtí pokrývali střední pásmo a nepouštěli Kohouty do nebezpečnějších pozic. V samotném závěru si Ostravané sice vytvořili několik dobrých příležitostí během přesilové hry, nicméně brankář Trvaj spolu s olomouckou obranou všechny nepříjemné situace vyřešil.

Vítkovice, vědomy si faktu, že jednogólový náskok nebude proti Hanákům vůbec jednoduché udržet, začaly třetí dějství aktivněji. Asi největší šanci měl hned na úvod Michal Hlinka, ale nedokázal trefit odkrytou branku.

V následné přesilové hře se už diváci branky ale dočkali. Dvě minuty na trestné lavici odpykával Škůrek a jen smutně pozoroval pohlednou akci domácích. Svačina objel Trvajovu branku a naservíroval puk přesně na hůl Richarda Stehlíka, který z vrcholu kruhu propálil olomouckého gólmana.

V závěrečných minutách už Vítkovičtí jen kontrolovali hru a houževnatým výkonem dokráčeli k důležité výhře. Zato pro Kohouty je to již jedenáctá prohra v řadě a jejich černá série tak neskončila ani na ostravském ledě.

OHLASY

Jakub Petr (HC Vítkovice): Bylo to úplně vyrovnané utkání. Nebyl to nikterak pohledný hokej, Olomouc má velice nepříjemný styl a navíc skvěle napadali. I když jsme na to byli připraveni, těžko jsme se s tím vyrovnávali, což bylo vidět hlavně v první třetině. Pak jsme se ale dostali do bojové nálady a dalších čtyřicet minut bylo solidních a za to jsme hráčům poděkovali.