Report ze zápasu MBL vs. OLO (6:3)

BK Mladá Boleslav

logo

6:3

(3:1, 1:2, 2:0)

logo

HC Olomouc

Dění v boleslavské aréně začalo pěkně zostra. Bohorovná obrana domácích zapomněla na Buce, který však svůj průnik po pravé straně nezakončil přesně. Takřka okamžitě byl na druhé straně vyslán na zteč Pavel Musil . Jelikož mu bylo olomouckým obráncem znemožněno plnohodnotné zakončení, mladý centr první boleslavské formace se rozjel k trestnému střílení. A počínal si mazácky. Naznačil blafák a zasunul puk mezi betony Vošvrdy. To všechno se stihlo odehrát v první minutě zápasu.

Jen minuta a půl uplynulo a bylo to o branku více. Další dlouhá přihrávka našla na modré Dominika Pacovského, jenž skákavý puk zpracoval akorát včas. Následně stačilo zakončit mezi nohy urostlého brankáře, který znovu nestačil včas složit své nohy na led. Středočeši se dále tlačili do útoku a Olomouc si musela pomoci faulem.

Přesilovou hru proměnil tečovanou střelou Mitja Robar. Tribuna domácích příznivců v tu dobu provolávala „dejte jim desítku”. Jenže chyba lávky! Jiří Ondrušek v početní výhodě prostřelil Růžičku, jenž měl zřejmě zakryté zorné pole. V další přesilovce mohl snížit Rachůnek, jenže jeho dorážka z bezprostřední blízkosti byla dosti nepřesná.

Ve 24. minutě Musil s Látalem napsali kapitolu do hokejové učebnice s názvem „protiútok”. Martin Látal získal puk, nastartoval Musila, který mu po průniku do pásma namazal zpátky. A po precizním bekhendovém blafáku to bylo 4:1. Hala se jako lusknutím prstů propadla do ticha po brance Radka Dlouhého. Brankář Růžička jako by čekal intenzivnější zakončení a tak ho překvapila slabá, navrátivším obráncem Boleslavi pokažená střela.

Velikou šanci spálil v oslabení Lenc. Postupoval 2 na 1 s Davidem Výborným, jemuž nepřesně vracel puk místo toho, aby střílel. Hanáci si nedokázali vypracovat šance, jenže z vody dokázali uvařit třetí chod zápasového menu, když Pavel Patera dokázal ze vzduchu přesně usměrnit střelu od modré.

Hosté působili rázem svěžejším dojmem, ztráceli jen o jeden gól. I proto důležitým milníkem zdála se býti přesilová hra 5 na 3, kterou Bruslařský klub načal ve třetí periodě.

Po krátké kombinaci zužitkoval přesilovku Matěj Stříteský. V pokračující výhodě proti 4 napálil tyč Ctirad Ovčačík, ale další gól Bolesalvi nepadl.

Hra se poněkud uklidnila, ubylo střel a bojovalo se ve středním pásmu. Tam se Ovčačík mimo rámec pravidel srazil s Vyrůbalíkem, přičemž sám musel odejít z ledu za asistence lékaře a kustoda.

Ojedinělou gólovou příležitost měl Látal, který byl posledním z trojice hráčů, kteří se pokoušeli propasírovat kotouč za rozhozeného Vošvrdu. Tento záblesk za sebou přinesl hrom. Dominik Pacovský měl mezi kruhy čas zamířit k tyči a bylo to 6:3. Zbytek zápasu mohli Mladoboleslavští dohrát v klidu a vychutnat si tak ovace diváků.

OHLASY

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Do utkání jsme vstoupili gólově, nikoli herně. Olomouc tam měla tutové šance a mohlo to být úplně naopak, ale my jsme byli v tomto ohledu efektivnější. Na druhé straně soupeř se gólem na 1:3 vrátil do zápasu, my jsme dokázali odskočit na 4:1 a mohlo to vypadat, že je rozhodnuto. Jenže jak se ukázalo, byl to omyl, protože brzy to bylo 4:3. Myslím si, že rozhodující byl až ten přesilovkový gól na 5:3 na začátku třetí třetiny. Pak už jsme utkání opravdu kontrolovali a zaplaťpánbůh, že jsme vyhráli a máme důležité tři body.