Report ze zápasu OLO vs. KVA (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3

(2:0, 0:3, 0:0 )

logo

HC Energie Karlovy Vary

Olomoučtí se do svého soupeře pustili hned od úvodní minuty, bylo na nich jasně vidět, že jim oproti Karlovým Varům sezóna ještě zdaleka nekončí. Hanáci se snažili o hezké kombinace, neostýchali se však ani jednoduché hry, tak jak to předvedl třeba Škůrek, který provětral Hrabala v brance hostů hned na začátku střetnutí.

Poprvé rozjásal nepříliš zaplněné ochozy olomoucké plecharény Jakub Herman, který se do sestavy Kohoutů vrátil po třech utkáních. Uzdravený útočník stal u brankoviště, kam se odrazil puk po Pekrově ráně. Olomoucký útočník jej dokázal zpracovat a pohodlně poslat do odkryté klece.

Nedlouho na to mohlo být srovnáno, Urbisch už byl položený, jenže puk se odrazil pouze od levé tyčky domácí klece. Nechybělo mnoho a kotouč si mohl do vlastní klece ztečovat Majeský, naštěstí pro Olomoucké ale tato situace dopadla dobře. Neposedný puk si však našel cestu do branky na druhé straně, střela tahem v podání zadáka Jana Jaroměřského proskotačila výstrojí Habala až do sítě.

V nastoleném tempu pokračovali Hanáci i zkraje druhé periody. Navýšit domácí vedení mohl Knotek, který, i když tísněn, uháněl sám na Habala, dát branku se mu však nepovedlo, a to ani z o pár vteřin později, když tečoval nahození Janáčka. Hra se začala postupem času vyrovnávat a k dobrým střeleckým příležitostem se najednou dostávali i Západočeši. Jednu z nich mohl po polovině utkání využít Gorčík, karlovarský mladík ale nedokázal zasunout kotouč za vzdálenější tyčku olomoucké klece.

Svěřenci kouče Karla Mlejnka pomalu ale jistě začali přebírat iniciativu hry, dlouho se jim však nedařilo propasírovat kotouč za Urbische. Když však došlo na věc, povedlo se jim to dvakrát v rozmezí necelé minuty. Nejprve vykroužil zpoza branky Martin Bartek, který zasunul bekhendem kotouč pod Urbischovy betony. Chvíli na to bylo srovnání, tentokrát zamířil do černého kapitán hostů Radek Duda.

V poslední minutě druhého dějství se nechal ze hry vykázat Michal Vodný, jenž si proti Karlovým Varům odbyl svou domácí extraligovou premiéru za olomoucký tým. Přesilovou hru dokázali hostující hokejisté využít, a ještě před druhou přestávkou se tak dostali do vedení. Na brankovišti si nejlépe počínal Radek Duda, který přesnou dorážkou skóroval podruhé v zápase.

Třetí třetina se nesla ve vyrovnaném duchu, dlouho však postrádala větší gólové příležitosti. S trochou štěstí mohlo být skóre opět srovnáno sedm minut po začátku třetí třetiny, Paterova tečovaná rána ale skončila jen na tyči. O pár desítek vteřin naopak mohl nejspíš definitivně pečetit karlovarskou výhru Bartek, svůj únik ale brankou nekorunoval.

Kohouti se ještě nevzdávali, dvakrát jeli do protiútoku, jednou však pálil mimo Laš, podruhé nebyl přesný Pekr. V závěrečných okamžicích zkusila Olomouc hru bez brankáře, k vyrovnání však ani to nevedlo. Mora tak poslední domácí duel ve skupině play-out prohrála v poměru 2:3.

OHLASY

Petr Fiala (HC Olomouc): Utkání jsme chtěli určitě odehrát lépe. V první třetině se nám dařilo kombinovat, postupem času však kombinace z naší strany ubývalo. Z mého pohledu bych se chtěl divákům omluvit, protože náš výkon byl mizerný, a kdybych mohl použít vulgarismy, tak je použiji. Diváci si takový výkon nezasloužili, navíc jich nepřišlo zase tak málo. Fandili, i když se nehrálo dobře. V tomto utkání jsme si moc neuvědomovali, že se hokej hraje hlavně pro lidi.