Report ze zápasu LIB vs. OLO (5:3)

Bílí Tygři Liberec

logo

5:3

(2:0, 2:3, 1:0)

logo

HC Olomouc

K poslednímu zápasu v rámci play-out zamířili Hanáci na sever Čech do města pod Ještědem. I přestože je o umístění obou celků již dávno rozhodnuto, Kohouti vlétli do duelu mnohem aktivněji. Již po čtyřiceti vteřinách musel proti nebezpečné akci Buce vytáhnout perfektní zákrok mladý liberecký gólman Vaněček. O pár minut později měl na holi první branku zápasu Herman, ale i tentokrát talentovaný brankář pohotově zasáhl.

Následně však Hanáci nabídli Libereckým možnost dvojnásobné přesilové hry, kterou po výměně puku na modré čáře zužitkoval přesnou ranou Michal Plutnar. Téměř jak přes kopírák padnul i druhý gól. Půl minuty před koncem první periody se do statistik zapsal Martin Bakoš, který od modré čáry propálil skrumáž před brankou i samotného Vošvrdu. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Druhé dějství začalo podobně jako to první – tedy obrovskou šancí Hanáků. Těsně po vhazování ukázal své rychlé nohy Šimon Beták, nicméně Vaněčka svým zakončením nepřelstil. Ve dvacáté čtvrté minutě hráli Olomoučtí další oslabení, které dokázali Bílí Tygři zužitkovat již po třech vteřinách. Puk totiž okamžitě po buly putoval na modrou čáru, kde se do něj nekompromisně opřel Lukáš Derner a rozjásal Home Credit Arénu potřetí.

V polovině utkání na olomouckého brankáře ujížděli v šanci dva na jednoho Filippi s Urbanem, avšak Vošvrda nebezpečnou střelu mezi betony kryl. Nicméně jednalo se o jeho poslední zákrok, protože o minutu později nechala olomoucká obrana trestuhodně mnoho prostoru Lukáši Krenželokovi, který nechytatelnou střelou do horního levého rohu vyhnal Vošvrdu na střídačku.

Mezi tři tyče se tak postavil mladičký Jakub Urbisch a jeho příchod působil na Hanáky jako šťastný amulet. Ve třicáté páté minutě totiž kontroval pohotovou střelou z mezikruží Jakub Matai a o dvě minuty později se blýskl ukázkovou střelou zápěstím Jan Knotek. Z fanoušků v liberecké aréně poněkud opadla dosavadní euforie, a to navíc ještě Kohouti neukázali všechno ze svého umění! Nesmírně povedené tři minuty totiž zakončil v úniku krásným bekhendovým blafákem Rostislav Marosz a snížil na rozdíl jediné branky.

Kouč Bílých Tygrů byl nucen si vzít oddechový čas, aby uklidnil své svěřence a přibrzdil rozjetou olomouckou mašinu. To se mu také povedlo a diváci kromě tvrdé bitky Laše s Vlachem do konce druhé třetiny nic podstatného neviděli.

Z lehké letargie, do níž upadli po bleskovém snížení Kohoutů, se nemohli domácí dlouho vzpamatovat. Na druhou stranu ani Hanákům se nepodařilo navázat na produktivní styl hokeje, který předváděli na konci druhé periody. A tak udeřili opět domácí. Josef Mikyska naskočil na led rovnou z trestné lavice a po nádherné přihrávce od Jonáka rozvlnil olomouckou síť popáté. Domácí následně hru kontrolovali a v posledním zápase sezóny tak pohodlně dokráčeli k výhře 5:3.