Report ze zápasu CEB vs. OLO (1:4)

Banes Motor České Budějovice

logo

1:4

(0:0, 1:0, 0:4)

logo

HC Olomouc

Na poslední zápas sezóny se přišla rozloučit s Motorem slušná návštěva fanoušků, kteří chtěli svému týmu poděkovat za vydařenou sezónu. Samotný zápas začal spíše vlažně. Jihočeši sice hráli jen o čest, ale nechtěli se rozloučit se svými věrnými odevzdaným výkonem. Kohouti naopak hráli o jistotu extraligy, ale začali opatrně. První šanci měl po čtyřech minutách Jakub Matai, který ovšem nechal vyniknout Bláhu.

Další možnost na úvodní branku měl Matěj Pekr, ale jeho střelu srazil Bláha mimo branku. Na druhé straně byl v dobré pozici podražen Adam Přibyl a z dorážky nebyl úspěšný Rok Pajič. Při následné přesilovce pak dobře pálil od modré Jan Mucha, ale přímo do Vošvrdy. Ihned po ubráněném oslabení se ocitl před Bláhou Ondrušek a domácí gólman situaci vyřešil vyjetím a přidržením puku.

V poslední minutě domácí tým zahrozil a dvě šance si vypracovali Marek Vaniš a Luboš Rob, ale Vošvrda byl vždy připraven a vše zlikvidoval. V první části tak branky nepadla.

Hned na začátku druhé části se jako první radovali ze vstřelené branky Jihočeši. Roman Vráblík objel branku, Josef Straka přistrčil na Davida Kuchejdu a ten prostřelil Vošvrdu. Vzápětí měl na hokejce druhý gól Adam Přibyl, ale přestřelil odkrytou branku. Postupně se začali Olomoučtí zvedat a tlačili se před branku Motoru. Výsledkem byla více než minutu trvající přesilová hra pět na tři.

Jenže Hanáci vystřelili jen jednou a Budějovičtí se tak celkem v pohodě ubránili. Domácí zatlačili na pilu při přesilové hře, kdy celé dvě minuty mačkali svého soupeře a puky létaly vzduchem a Vošvrda a bránící hráči toho měli plné zuby, ale ubránili se. Druhá třetina patřila jasně domácímu týmu, který tak vedl o jednu branku.

Ve třetí třetině se čekal velký nápor Kohoutů a jejich snaha o vyrovnání. Pomoci jim k tomu mohla i přesilová hra za posunutí branky, ale hosté nic velkého nepředvedli a branku nedali. Skvělou přesilovku odehráli Jihočeši, když celé dvě minuty drželi Hanáky před Vošvrdou, ale branka nepadla. Vzápětí byl vyloučen Luboš Rob za posunutí branky a Olomoučtí trestali.

Radim Kucharzyk z hranice kruhu trefil přesně k tyči a bylo vyrovnáno. Hanáci dostali chuť a druhá branka na sebe nedala dlouho čekat. David Škůrek napřáhl a trefil přesně volné místo v domácí brance. Motor se nechtěl spokojit s porážkou a k další zteči zavelel domácí kapitán Josef Straka, jehož střelu vyrazil Vošvrda před Kuchejdu, ale ten se už k dorážce nedostal.

Kohouti definitivně rozhodli o svém vítězství sedm minut před koncem zápasu, když se k volnému puku v brankovišti dostal Radim Kucharzyk a překonal Bláhu potřetí. Zbytek zápasu už se jen dohrával a aktivnější byli Olomoučtí, kteří tak kontrolovali výsledek zápasu. V poslední minutě hráli domácí přesilovku a navíc bez brankáře a do prázdné branky se trefil Jan Knotek a stanovil tak skóre zápasu na 1:4.

OHLASY

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): V zápase jsme 50 minut drželi se soupeřem krok. Dneska ale rozhodly přesilovky, v nichž byla Olomouc úspěšnější. Musíme uznat, že nám soupeř dneska dal lekci z produktivity.