Report ze zápasu OLO vs. MBL (3:6)

HC Olomouc

logo

3:6

(0:1, 0:2, 3:3)

logo

BK Mladá Boleslav

http://www.onlajny.com/match/index/id/153146?utm_campaign=hcolomouc&utm_source=WEB_A_2016_16_MBL

I když olomoucký Jan Knotek vyhrál úvodní buly utkání, výkon Kohoutů v počátečních minutách byl poněkud zesláblý. Hned v první minutě domácí obrana zaspala, čehož využil nikým nebráněný Richard Jarůšek. Ten si s pukem dojel až do mezikruží, kde však nic neuspěchal. Počkal na pohyb brankáře Konráda a následným blafákem zavěsil puk do odkryté brány.

Ani rychle inkasovaný gól Hanáky zřejmě neprobral a trápení v následujících minutách jen pokračovalo. Hra probíhala především na holích Mladoboleslavských. Jednobrankovou ztrátu Olomouckých mohl v deváté minutě Jakub Herman, jenž s pukem na své holi v mžiku dobruslil až před osamoceného Ritticha. Ke srovnání brankového stavu mu chyběla pouze přesnost. Jeho projektil tak trefil jen zadní plexisklo.

O pár minut později měl srovnání na čepeli Jiří Řípa. Ten u levé tyče branky Bruslařů přebral dlouhou přihrávku, téměř na místě si pohrál s pukem a ladně zakončil. Jeho pokusu chyběla opět důležitá přesnost. Nejen tyto dvě výrazné akce nasvědčovaly faktu, že se Olomoučtí dostali trochu do tempa a soupeři nedovolili tolik vyzývavých šancí.

Zkraje prostřední části hry hráli Kohouti po vyloučení Holuba svojí druhou početní výhodu a střeleckými pokusy se to jen hemžilo. Asi do nejjasnější pozice se dostal opět Jakub Herman, jenže i tentokrát z prostoru před brankovištěm nezamířil vůbec přesně.

Zhruba v půli duelu se ale výkony obou celků ustálily a hra se přelévala ze strany na stranu. Ve 33. minutě velmi povedeně rozkombinovali nadějný útok hosté, u jehož konce stál Radan Lenc. Mladoboleslavský útočník si nabruslil před bránu, ale ostrou střelu spoluhráče nasměroval pouze na Konráda. Následovala sice rychlá dorážka ze strany Bruslařů, ale kvůli tlačenici v brankovišti došlo k vytržení branky z původního postavení a povalení olomouckého brankáře.

Pět a půl minuty do konce druhé dvacetiminutovky se do samostatného úniku rozjel Lukáš Žejdl. Ten si obhodil dva obránce Mory a ocitl se před samotným Konrádem. Následovalo potažení puku a pomalá, avšak přesná střela bekhendem do levé části hanácké klece – 0:2.

Netrvalo dlouho a do další skórující pozice se dostal jeden z Bruslařů, jenže ještě před prostorem mezi kruhy byl hákován Valentou a následovalo pouze vyloučení na straně Mory. Mladá Boleslav ale v početní převaze přetlačovala Olomoucké u jejich brány a nedovolila jim žádné větší osvobození. To naopak Hanákům chyběla celé dvě třetiny přesnost jak přihrávek, tak i střel.

Třetí vyloučení Kohoutů následně hosté plně zužitkovali, když od modré čáry vyslal na bránu Konráda dělovku Martin Látal. S jeho pokusem by si olomoucký gólman nejspíše poradil, jenže v brankovišti střelu ztečoval Lukáš Žejdl, který zapříčinil už třígólový náskok Mladé Boleslavi.

Počátek závěrečné třetiny vyšel hostům na jedničku. Od úvodního buly periody jistě bránili a dostali se i do nadějného protiútoku. Mezi dvěma obránci Mory prolétl Tomáš Hyka, který se po kličce rozhodl k zakončení mezi Konrádovy betony – úspěšně.

Uběhlo necelých pět minut čisté hry a Bruslaři svému vyzyvateli z Hané uskočili na pětibrankový náskok. Hykovo nahození před Konráda povedeně nasměroval Lukáš Pabiška. Mora ale dala najevo, že tento zápas jen tak neodevzdá a do dvou minut pohotově odpověděla. Před brankou Ritticha se dobře zorientoval Adam Zeman, který přesnou zadovkou našel Tomáše Houdka. Ten si najel až před svatyni protivníka a zakončení do odkryté klece znamenalo dotažení ztráty alespoň na čtyři branky.

To ale od Kohoutů nebylo v zápase vše. Dávid Buc se od modré napřáhl a vyslal na Ritticha velmi ostrý projektil, který ale gólem neskončil. Pohotový Marek Laš využil zmatku před brankou Mladoboleslavských a jednoduchou dorážkou se postaral o druhý gól Mory. Naděje Olomouckých ani v posledních minutách zcela nevyprchala a parádní kombinaci Dávida Buce a Marka Laše před Rittichem dokázal završit gólem právě druhý jmenovaný, který si v zápase připsal druhý gól.

Mora šla dvě minuty před koncem základní hrací doby do hry bez brankáře a vypadalo to velmi nadějně. Nakonec se ale hráči Olomouce v útočném pásmu moc nedohodli, čehož využil Richard Jarůšek a bez problémů pojistil výhru hostů gólem do prázdné brány.

OHLASY

Zdeněk Venera (HC Olomouc): Hosté vyhráli zápas zaslouženě. Zápas podle mě ovlivnil rychlý první gól Boleslavi, který naše mužstvo srazilo. Dostali jsme lekci v koncovce. Po dnešní porážce se opět vrátíme na zem, což někteří naši hráči potřebují. Každý zápas musíme odehrát celých šedesát minut naplno. Nyní máme dostatek času na rozbor hry, a poté nás čeká výzva proti Kometě. Je zajímavé, že za nás především skórují naši obránci.