Report ze zápasu OLO vs. LIT (3:0)

HC Olomouc

logo

3:0

(2:0, 0:0, 1:0)

logo

HC Verva Litvínov

http://www.onlajny.com/match/index/id/153202?utm_campaign=hcolomouc&utm_source=WEB_A_2016_25_banner_LIT

Kohouti vstoupili do utkání s Litvínovem vskutku mistrně. Už ve třetí minutě poslal puk za Janusova záda Jakub Herman, který tak využil přesné nahrávky Holce zpoza branky. Olomoučtí byli po vstřelené brance ještě aktivnější, další branku se jim však povedlo vstřelit až o necelých deset minut později.

Do samostatného úniku se dostal Petr Kafka, jenž zvolil bekhendový blafák. Puk se od litvínovského brankáře odrazil do vzduchu a obránce Baránek ve snaze odpálit puk pryč, jej nasměroval do klece.

Několik slibných příležitostí si následně vytvořil i úřadující mistra z Litvínova. Konrád však držel čisté konto po všech šancích hostujícího týmu, dobře mu přitom pomáhala i obrana, v níž se po třech zápasech objevil i zkušený Skrbek. Mora v závěru měla ještě výhodu přesilové hry a nechybělo mnoho a rozdíl ve skóre mohl být tříbrankový. Jaroslav Janus ale dokázal vleže svým betonem vychytat hned tři po sobě jdoucí střely.

Druhá část příliš hokejové krásy nenabídla. Oba celky hrály zodpovědně do obrany, proto většina útoků končila již v zárodku. Některé však byly dotáhnuty až k zakončení, třeba uvolnění a následná Jakuba Hermana, který se snažil o svou druhou trefu v utkání, Januse v brance VERVY pořádně vystrašila. Ke konci druhého dějství pak dvěma důležitými zákroky podržel domácí celek brankář Konrád.

Olomoučtí hokejisté tak šli do třetí periody s dvoubrankovým náskokem a svou dobrou pozici na cestě za vítězstvím navíc po pár odehraných minutách vylepšili. V přesilovce našel Vyrůbalík svého kolegu Pavla Skrbka, který z mezikruží propálil vše, co mu stálo v cestě.

V závěru utkání mohl přidat Litvínovu čtvrtý hřebíček Zeman, který společně s Kafkou vykombinoval celou obranu hostů, Janus ale nekapituloval. Při střele Holce mu pak pomohla horní tyčka.

Olomouc nakonec porazila Litvínov poměrem 3:0, stalo se tak poprvé od návratu Hanáků do nejvyšší soutěže. Branislav Konrád si navíc připsal třetí čisté konto v sezóně.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): V první třetině jsme dali dva góly, i když byl ten druhý takový šťastnější. Ve druhé části nás však Litvínov zatlačil, zrazila nás dvě vyloučení. Nehráli jsme dopředu, ani dozadu. V mnoha chvílích jsme měli i štěstí, navíc nás podržel Braňo Konrád. To, že Litvínov ve druhé třetině nedal gól, rozhodlo o našem vítězství. A Pavel Skrbek? Je to takový obranný pilíř, který zvedne i výkony ostatních hráčů. Je to pro nás velmi důležitý článek v sestavě.