Report ze zápasu OLO vs. PCE (4:3)

HC Olomouc

logo

4:3p

(0:2, 2:1, 1:0 – 1:0)

logo

HC Dynamo Pardubice

http://www.onlajny.com/match/index/id/153268?utm_campaign=hcolomouc&utm_source=WEB_A_2016_34_PCE

Úvodní minuty tohoto duelu byly ve znamení opatrného hokeje na obou stranách. Na delší časový úsek se v útočném pásmu usadila pouze první pardubická formace, jejichž akci zakončil střelou od modré Nedbal a čtvrtá olomoucká formace, která se však přes dobrou kombinaci k dobrému zakončení nedostala. Střely Laše a Čáslavy byly pouhým protažením gólmanů.

V polovině třetiny se opět ke slovu dostal čtvrtý útok Kohoutů, šanci Jergla Maxwell i přes problémy vyrazil. Poté se na druhé straně před bránu dral Redenbach, Konrád mu však puk z hole sebral.Domácí se začali čím dál více osmělovat. Po akci Řípy se k prudké střele dostal Houdek, kterou Maxwell přes skrumáž hráčů se štěstím vyrazil. Pak nebezpečně Vyrůbalík nahazoval před bránu, kde tečoval Pekr. Jeho teč těsně minula bránu.

Tlak domácích vyvrcholil vyloučením Bokroše, větší šanci měli paradoxně hosté. Čáslava na Konráda nahodil puk, který však Konrád neudržel a pardubičtí útočníci posléze vytvořili obrovský tlak na Konráda, který ale puk udržel před brankovou čarou. Tento verdikt musel posvětit i videorozhodčí. Olomouc se po celou dobu přesilovky nemohla usadit v útočném pásmu, vše vyvrcholilo, když se Bokroš vrátil z trestné lavice.

Jaroměřský na modré čáře držel puk, když ho zezadu napadl Tomáš Bokroš. Ten sebral domácímu obránci puk a ujel na Konráda. Nic nevymýšlel a prudkou střelou dostal puk za Konráda.

Domácí se pak dostali do útlumu a toho Pardubice využily. Nejprve Orsava nahodil před bránu, kam se včas nedostal Rolinek. Z tlaku Pardubic rezultovala výhoda, kterou hosté využili. Marcinko zpoza brány nahrál neobsazenému Jakubu Orsavovi, který se zavěšením do klece neměl problém.

Domácí chtěli začít aktivně druhou třetinu, puk jim však na holích nedržel a jejich přihrávky nenacházely spoluhráče. Do obrovských šancích se dostal Gregorc a Redenbach, Konrád jejich střelám odolal. Nestačil však na střelu Petra Sýkory, který dostal nabito a zblízka Konráda překonal.

Domácí pak neměli co ztratit a vrhli se do útočení. Velkou šanci měli Kucharczyk s Mikúšem, kteří ujížděli dva na jednoho, prvně jmenovaný však Maxwella nepřekonal. Do šance ujel i Pekr, který svůj nájezd zakončil prudkou střelou. Poté nadlouho zamkla třetí formace domácích Pardubice v obranné třetině, z šancí Húževky a Mikúše však gól nepadl. Největší šanci si vypracoval první útok. Buc křižně nahrával přes brankoviště, kde Laš zakončil z bezprostřední blízkosti. Puk se přes Maxwella dostal, vyplaval však u druhé tyče.

Tlak domácích přerušil svým faulem Laš, Pardubice po dobu přesilovky Konráda výrazně neohrozily. Na konci třetiny měli přesilovku Kohouti, kterou už využili. Po několika střelách od modré využil tu Buce Jan Knotek, který ji tečoval těsně před Maxwellem a rozvlnil tak síť za pardubickým gólmanem. Olomoučtí hokejisté získali sebevědomí, které se hned projevilo. Aleš Jergl unikl po křídle a svoji akci zakončil svižnou střelou nad rameno pardubického gólmana. Další šance na konci třetiny měli Skrbek a Buc, který z úhlu netrefil odkrytou bránu.

Pardubice se nenechaly na začátku třetiny zaskočit a vstoupily lépe do třetiny. Pomohla jim i vyloučení olomouckých Buce s Houdkem. Zejména ve druhé přesilovce měli několik vyložených šancí, Čáslava od modré trefil tyč a Rolinek netrefil prázdnou bránu.

Tento tlak domácí přestáli, nedostávali se však k zakončení. Šanci z ničeho pak vybojoval Pekr, který za pardubickou bránou obral obránce o puk a přihrál do jízdy Janu Knotkovi, který z první prostřelil Maxwella. Další šance hned následovaly, Laš a Buc však jen těsně minuli konstrukci Maxwellovy brány.

Po srovnání stavu se hrál vyrovnaný hokej, žádný z týmů nechtěl udělat chybu. Utkání ke konci ovlinil střet Jergla s Maxwellem za bránou. Maxwell přihrál pád a skácel se k zemi, rozhodčí vyloučili Jergla za podražení, Maxwell dostal dvě minuty za nafilmovaný pád a hrálo se ve čtyřech. To oběma mužstvům prospělo, na jedné straně měl Redenbach, na druhé Konotek. Čtyři minuty před koncem byl vyloučen Voženílek a nabídl tak Kohoutům šanci obrátit skóre na jejich stranu. Jejich šance zvýšil na konci této přesilovky Gregorc, který puk vyhodil přes hrazení.

Nejvýraznější šanci měl Vodný, který jen těsně minul tyč brány hostů. Na předělu přesilovek odkulhal do šaten Rolinek po tvrdém střetu s jedním z domácích hráčů. Na konci zápasu v oslabení ujel Jakub Orsava, který neprostřelil Konrádovy betony. A tak se šlo do prodloužení.

V něm se hrálo čtyři na čtyři, čehož hráči využívali a brankáři se činili. Poté co šanci Pardubických uhasil Konrád, převzali aktivitu domácí. Jejich snaha vyvrcholila krásnou střelou Dávida Buce, který vymetl šibenici Maxwellovy brány a získal tak bod navíc pro Kohouty.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc):Byl to zápas dvou rozdílných polovin. Pardubice byly na začátku jednoznačně lepší, byly na puku. My jsme pokračovali v našem výkonu ze Zlína, ale nakopl nás první gól, pak nás byl plný led, narostly nám křídla. Rozhodnout jsme mohli už na konci zápasu v přesilovce, což se nepovedlo. Ale na druhou stranu i Pardubice nebyly daleko od gólu, takže dva body určitě bereme.