Report ze zápasu LIT vs. OLO (1:2)

HC Verva Litvínov

logo

1:2

(0:0, 1:1, 0:1.)

logo

HC Olomouc

http://www.onlajny.com/match/index/id/153293?utm_campaign=hcolomouc&utm_source=WEB_A_2016_38_LIT

Hanáci hned na počátku střetnutí nahodili svižné tempo, v němž pokračovali i v následujících minutách. Prvních deset minut o něco více přehrávali svého soupeře a tvořili si několik střeleckých příležitostí, Janus ale prozatím stoprocentní. V druhé polovině prvního dějství se domácí mírně probrali, seznámili s herním stylem Kohoutů a začali o sobě dávat najevo. Především kvůli některým nepovedeným rozehrávkám Olomouckých se Verva dostala do poněkud nebezpečných situací, s nimiž si ale olomoucký gólman Konrád poradil na jedničku.

Skóre utkání mohl minutu před koncem první periody pozměnit Jan Eberle. Ten převzal ve středním pásmu přesný pas a cestu k Janusovi měl naprosto prázdnou. Bohužel neměl dostatečně potřebnou rychlost a jeho okamžitou střelu téměř od modré domácí brankář pokryl.

Velmi atraktivní slovenský souboj nastal ve 23. minutě. Peter Húževka poslal ve střední části puk na rozjetého nováčka Mory Františka Skladaného. Ten se valil na Januse ve vysoké rychlosti, proti jeho forhendovému zakončení ale pravý beton litvínovského brankáře byl dostatečně připraven.

Netrvalo dlouho a Kohouti mohli prohrávat. Podobně jako v předchozích situacích Olomouce se tentokrát Jiří Doležal dostal do samostatného úniku. Nic moc nevymýšlel a zkusil z velké blízkosti prostřelit Konráda, který ovšem vytasil perfektní zákrok!

Domácí se v prostřední dvacetiminutovce přizpůsobili hernímu projevu Mory a začali herní dění více kontrolovat. Cheza víc a víc začala tlačit na obranu Olomouce, ale ve 35. minutě přišel pro litvínovské fanoušky šok. Jakub Herman získal za brankou protivníka puk, v mžiku přihrál do prostoru mezi kruhy na kanonýra Marka Laše, jenž na druhý pokus překonal Januse.

Bohužel si Moravané vedení užili pouhých 39 vteřin, než přišla studená sprcha v podání Tomáše Frola. Mora nedokázala vyhodit puk ze svého pásma, na což vzápětí doplatila. Robin Hanzl projel s pukem od modré čáry až za branku Hanáků, odkud pozorně nalezl dobře postaveného Tomáše Frola před brankou Konráda. Jeho následná dělovka propálila bezmocného strážce olomoucké svatyně a rychle srovnala stav utkání.

Kohouti nastoupili do závěrečného dějství v oslabení, i proti této příležitosti ze strany Litvínova ale byli v defenzívě jistí. Přestože Vervě minutu po započatí třetiny vyprchala početní výhoda, stále držela kotouč na svých holích a Moru do jakýchkoli šancí nepouštěla.

V polovině třetí části se Mora opět vrátila k dominanci na ledové ploše a zahnala svého soupeře na delší čas k brance soupeře. Střelu Jaroměřského Janus vyrazil do pravého rohu, kde se jej zmocnil Matěj Pekr. Posléze se otočkou precizně zbavil dotěrného beka Chezy, protlačil se s pukem až do brankoviště a se štěstím procpal touš skulinkou za betony domácího gólmana, díky čemu si připsal vůbec první gól v letošním ročníku souteže.

OHLASY

Jiří Šlégr (HC VERVA Litvínov):Začali jsme příliš opatrně a neměli víc ze hry. O přestávce jsme si řekli, že musíme hrát víc agresívně, tlačit se do branky. Náš výkon byl pak lepší, dostali jsme gól, ale hned odpověděli. Zápas byl pak vyrovnaný, nicméně my jsme jeden gól dostali. Na jednu branku se doma těžko vyhrává, nezbývá nám než jít dál.