Report ze zápasu SPA vs. OLO (2:1)

HC Sparta Praha

logo

2:1sn

(0:1, 1:0, 0:0 – 0:0)

logo

HC Olomouc

http://www.onlajny.com/match/index/id/153310?utm_campaign=hcolomouc&utm_source=WEB_A_2016_40_SPA

Úvod zápasu s Olomoucí začal svižně – Konrád hned v první minutě čelil Netíkovi, na druhé straně se s několika olomouckými útoky musel popasovat i Filip Novotný. Závar před svou brankou řešili Olomoučtí v páté minutě faulem, Sparta si ale v přesilovce trvalejší tlak nevytvořila. Jen o chvíli později na druhé straně fauloval Sabolič a Olomouc ve své první přesilovce v zápase skórovala – Novotného prostřelil Marek Laš.

Ubojovaný hokej nepřinášel v dalších minutách výraznější útočné akce. Po chybné rozehrávce Sparty se před Novotného ve 14. minutě dostal jeden z olomouckých hráčů, na druhé straně Pech střílel z dálky. Sparty byla od poloviny třetiny v útoku aktivnější, ale ani dojíždějící Polášek, ani Přibyl zakončující v posledních vteřinách hry akci dva na jednoho, Konráda nepřekonali.

Hned na začátku 2. třetiny byli krátce po sobě vyloučení dva hráči Olomouce a Sparta měla 20 vteřin výhodu dvojnásobné přesilovky. Nicméně až Robert Sabolič při hře 5 na 4 překonal Konráda – puk za jeho záda propasíroval z nulového úhlu podél tyčky. I dál byli sparťané v útoku aktivnějším týmem. V polovině zápasu uháněl sám na Konráda Pech, jen o chvíli později ve veliké šanci trefil olomouckého gólmana Hrbas.

V závěru třetiny pak útočná snažení Sparty zbrzdila dvě vyloučení. V tom prvním pak kapitán Olomouce Vyrůbalík překonal Novotného. Gólmana Sparty ale zachránila tyč.

Do třetí části vstupovala Sparta v oslabení, to ale zvládla a hned vzápětí si sparťané sami zahráli přesilovku, tu ale nevyužili. Do další větší šance se ve 47. minutě dostal Eminger, který ale přestřelil. Na druhé straně měl gól na hokejce Jakub Herman, k volnému puku v brankovišti se ale rychleji dostal Novotný. S přibývajícím časem přibývalo i bránících hráčů na modré čáře a ubývalo útočných akcí. Výjimkou z pravidla byla střela Buce a dvě šance Hlinky číhajícího u tyčky v přesilovce v závěru třetiny.

Branka nepadla ani v pětiminutovém prodloužení, kde se hrál otevřený hokej, s šancemi na obou stranách, a o vítězi tak rozhodovaly nájezdy. V nich dominovali gólmani a o druhém bodu pro Spartu rozhodl až v osmé sérii Tomáš Netík.

Poprvé po své téměř roční absenci se v zápase objevil útočník Roman Rác, jenž po několika týdnech tréninku dostal důvěru od trenéra Venery a naskočil hájit barvy Mory. Vstup neměl nijak lehký, musel se okamžitě přizpůsobit nátlaku nejlepšího celku za poslední dny. Na bodové kolonce mu sice zůstala nula, hned v prvním utkání byl ale pověřen zúčastnit se nájezdů. Ten sice nepromnělil, nicméně jeho účast v tomto utkání je opětovným nastartováním hokejové kariéry.

OHLASY

Josef Jandač (HC Sparta Praha): Hráli jsme proti urputnému soupeři. Olomouc hrála dobře v obranném pásmu, kde nám toho hosté moc nedovolili. Dobře hráli i v oslabení, s rychlým přístupem. Stálo nás to hodně sil. Určitě jsme chtěli vyhrát za tři body, ale ne každý zápas je posvícení. Pro nás jsou tyhle zápasy proti Olomouci nebo Boleslavi přínosnější, abychom si prověřili sílu mužstva, než zápasy, kdy nám to tam napadá a vedeme hodně. Pak se to jen dohrává.