Report ze zápasu OLO vs. MBL (1:0)

HC Olomouc

logo

1:0

(0:0, 1:0, 0:0)

logo

BK Mladá Boleslav

http://www.onlajny.com/match/index/id/153327?utm_campaign=hcolomouc&utm_source=WEB_A_2016_42_MBL

Od začátku se utkání hrálo ve vysokém tempu, domácí aktivně forčekovali, hosté se naopak dostaváli do protiútoků. První velkou šanci měl Stříteský, který zničehonic od modré napálil spojnici Vošvrdovy brány. Poté vysokou holí zahrál Výborný a šel na trestnou lavici. Kohouti sice po celé dvě minuty drželi Boleslav v jejich pásmu, vážnější šanci si však nevypracovali. Olomouc se však usadila v obranném pásmu Bruslařů.

V polovině třetiny se nechal vyloučit Voráček za napadení a Olomouc už měla přesilovku nebezpečnější, z tlaku před bránou však nic nevytěžila. Hned po návratu Voráčka byl vyloučen Jarůšek a zejména čtvrtá formace v následné přesilovce zatápěla Rittichovi, ani oni jej však nepřekonali.

Pak se hra opět otevřela. Trončinského střela opět trefila pouze tyč, tentokrát pravou. Z protiakce Laš přízemní střelou zkoušel překvapit Ritticha, ten však bravurně vymrštil beton. Ke slovu se poté dostal Vodný, jeho projektil ztlumila mladoboleslavská jednička na hrudi.Do hry poté museli zasáhnout rozhodčí. Střela Skladaného se od břevna odrazila do prostoru brankové čáry. Celý stadion se začal radovat včetně olomouckých hráčů, rozhodčí si jel pro radu k videorozhodčímu a na jeho doporučení střelu Skladaného neuznal.

Poté Vošvrda zahrál vysokou holí a domácí dostali možnost přesilovky, vážnější šanci si nevypracovali. Na konci třetiny Laš využil nedohody dvou boleslavských obránců, sebral puk a jel na Ritticha sám, jeho střela však jen těsně minula tyč hostů.

Druhou třetinu začali hosté výrazně aktivněji, se střelami Pacovského a Lence si však Vošvrda poradil. Pak se ale do dobré šance dostal Vyrůbalík, který nikým neatakován střílel z mezikruží jen do Ritticha. Kohouti se opět dostali do hry, všechny olomoucké formace se točili v obranném pásmu Bruslařů.

Prosadila se však první formace. Bucovu první střelu ještě Rittich vyrazil, vyražený puk si však sebral Laš, který objel bránu a naservíroval neobsazenému Dávidu Bucovi puk, který jím vymetl šibenici boleslavské brány. Bruslaři poté dostali šanci k nadechnutí v podobě vyloučení Mikúše, kličkovaná Výborného ani objetí brány Jarůškem k úspěšnému zápisu nevedlo.

Hra se poté vyrovnala. Bruslaři se nemohli dostat do tlaku kvůli sérii zakázaných uvolnění, které je provázela v polovině zápasu. Matný tlak si boleslavští hráči vytvořili až na konci druhé třetiny, měli i však smůlu. Po vyjetí Vošvrdy z brány po střele jednoho z boleslavských obránců se puk neodrazil k nikomu z hráčů se lvem na hrudi.

Po začátek třetí třetiny měli puk opět na svých holích domácí. Do obrovské šance se dostal Skladaný, který však vinou nepřesné přihrávky od Mikúše netrefil prázdnou bránu. Buc šel na trestnou lavici za vysokou hůl, Boleslavští se v přesilovce k ničemu nedostali.

Do vážnější šance se dostal opět Húževka, jehož vychytal výborně Rittich. V polovině periody se do tlaku dostali hosté, ze střel Jarůška a Pacovského Vošvrda moc neviděl, vždy je však úspěšně vyrazil.

Bruslaři se ke konci zápasu dostávali do tlaku, jejich střely zejména od modré ale už rozchytaný Vošvrda pochytal. Buc na konci zápasů mohl rozšířit svůj golový zápis, v nájezdu však Ritticha nepřekonal. Hosté se kombinacemi dostávali do šancí, olomoučtí hokejisté je většinou svou obětavostí zmařili. Při powerplay se k velmi nebezpečné dorážce dostal Klepiš, Vošvrda jej však skvěle vychytal.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Ve druhé třetině jsme těžili z naší aktivity. Posledních pět minut nás Boleslav přehrávala, měli jsme i trošku štěstí, nejspíš toho, co nám chybělo v Hradci. Jsme rádi za tři body. Nervózní jsme nebyli,