Report ze zápasu ZLN vs. OLO (3:1)

PSG Berani Zlín

logo

3:1

(2:1, 0:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

První zajímavou situaci zápas nabídl hned po druhé minutě, kdy byl za vysokou hůl v obličeji protihráče potrestán Skladaný. Zlínští po několika střelách od modré se dostali do dobré možnosti až na konci přesilovky, Bořuta však netrefil střílenou přihrávku. Protiútok inicioval navrátilec z trestné Skladaný, který přiťukl puk Juraji Mikúšovi. Ten si v rychlosti obešel obránce a poslal puk nad Kašíkovo rameno.

O dvacet sekund později však lovil puk z branky i Konrád. Nahození Šťastného od mantinelu tečoval projíždějící Martin Podešva. Na tuto změnu směru slovenský brankář nedokázal adekvátně reagovat a puk mu propadl výstrojí za brankovou čáru. O minutu se však vykoupil skvělým zásahem proti Bukartsovi.

Zápas dále pokračoval bez větších šancí. Velice dobrou možnost měl Holec, svou vlastní střelu však nedokázal dorazit do prázdné klece, obránce ho výborně odblokoval. Tři minuty před koncem třetiny vypustil jednu ze svých bomb od modré Jiří Marušák a i díky cloně zlínských útočníků byl Konrád bez šance.

Střelec druhého gólu Marušák na začátku druhé části nedovoleně bránil, Olomouci se ovšem další přesilovka nepovedla. Z průměrné hry pak vybočily akorát dvě střely Škůrka, které Kašíka protáhly. V polovině utkání byl vyloučen za podražení zlínského gólmana Knotek a olomoucká obrana zažila perné dvě minuty. Zejména Kotvanova dělovka a následné dorážky Beranů volaly po gólu.

Ještě v oslabení ujel Strapáč do dobré pozice pro střelu a Kašík měl s jeho zakončením velké problémy. Na konci třetiny byli Hanáci aktivnější a vytěžili z toho přesilovku. Skvělou šanci měla útočná dvojice Střapáč, Ostřížek, gól však nedali. Pak ještě zahrozili Kotvan s Šťastným, Konrád si ale jejich možnosti pohlídal.

Olomouc do poslední části vstoupila odvážně, za svou aktivitu však byla potrestána. David Šťastný využil díry na modré čáře Olomouce a v samostatném úniku vymíchal Konráda a puk mu poslal mezi betony. Rozhodnout mohl následně Bukarts, ale netrefil. V rychlém sledu pak dostal osobní trest Houdek a Ondrušek dvě minuty, Zlín ale přesilovku promarnil.

Posledních deset minut nabídlo otevřenou partii. Lotyš ve službách Zlína Bukarts měl sám několik šancí, kterými mohl rozhodnout. Po Holíkově přihrávce na něj zívala odkrytá brána, Bukarts však mířil trestuhodně nad. Olomouc se vymanila z tlaku domácích a začala tvořit a tlačit, Strapáče ve skvělé šanci vychytal Kašík. V olomoucké power-play byl k vidění tlak hostů, střely od obránců ale končily na clonících hráčích. Kohouti výhodu jednoho muže nepřetavili ve vyrovnání a tak tři body zůstávají Branům ze Zlína.